Surinde
Surinde Love & Life 25 mrt 2019

Deze zomer kun je feesten in het Paleis van Versailles

Wie in Parijs is geweest, heeft sowieso al eens gehoord van het Paleis van Versailles. Want Parijs het is niet alleen de stad van croissants, de Eiffeltoren en de liefde. Vroeger was het ook de hometown van Lodewijk XIV.

festival paleis van versailles

Lodewijk het feestbeest

Dat Lodewijk van een feestje hield, dat was wel duidelijk. Hij gaf vaak grote feesten in het paleis. En om die traditie voort te zetten, wordt er deze zomer een festival gehouden op de historische grond. De voormalige crib van de zonnekoning is voorzien van alles. Pracht en praal, goud en parels: Lodewijk was er niet vies van.

Hij sleutelde voor miljarden aan het paleis en jaagde al het geld dat Frankrijk had erdoorheen. Het leverde een mooi verblijf op, met een nóg mooiere tuin. En in die tuin kun je deze zomer genieten van een elektronisch festival. What a world we live in.

festival paleis van versailles

Festival in Lodewijks achtertuin

Wij zijn al blij met een paar vierkante meter gras om tijdens de zomer op te kunnen zonnen. De tuinen van Versailles zijn groot genoeg voor een festival. Tja, verschil moet er zijn. Het evenement gaat Versailles Electro heten en vindt plaats op 8 juni, vanaf 20u30.

De hele nacht kun je er voor één keertje dansen in de voetsporen van Lodewijk en Marie Antoinette. Als dat geen #goals zijn, weten wij het ook niet meer.

View this post on Instagram

? #VersaillesElectro Samedi 8 Juin 20h30-00h avec @breakbot @irfane #BusyP @mydsound @so_me_ma_sen Ouverture de la billetterie Jeudi 14 Mars 11h ? Pour la toute première fois, le Château de Versailles sera l'exceptionnel écrin d’une performance rythmée par un line-up électronique ?? C’est au pied de la Galerie des Glaces que les cinq DJ’s du label Ed Banger, figure majeure de la French Touch depuis plus de quinze ans, vous feront danser toute la soirée grâce à un set qui s’annonce mémorable. Surplombant les jardins à la française, les terrasses du Château de Versailles se transformeront en un dancefloor géant ??

A post shared by ED BANGER RECORDS / BUSY P (@edbanger) on

Dus mocht je in het weekend van 8 juni nog niets te doen hebben en zin hebben om naar Parijs te gaan, dan weet je wat je te doen staat. Tickets koop je vanaf een luttele  €22,- en bestel je op de site van het evenement.

NSMBL FSTVL: Met deze gadgets overleef je de festivalzomer

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Vogue

Reageer op artikel:
Deze zomer kun je feesten in het Paleis van Versailles
Sluiten