Surinde
Surinde Entertainment 8 mrt 2019

Follow Friday #43: vier feministische Instagram-accounts voor en door vrouwen

We scrollen allemaal graag door onze Instagram-feed. Om niet depri te worden van de zoveelste influencer die gratis in het Hilton mag logeren, focussen we ons het liefst op kwalitatieve content. Elke vrijdag schotelen we je een account voor waar je inspiratie uithaalt voor je eigen gram. Deze week: vier feministische Instagram-accounts voor en door vrouwen.

1. Emma Watson

Ook wel bekend als Hermelien Griffel, al is Emma na de laatste ‘Harry Potter’-film niet blijven stilzitten. Ze is een van de nieuwste feministen van deze generatie. Tijdens de lancering van het nieuwe initiatief rond gendergelijkheid van de Verenigde Naties hield de actrice een toespraak die ieders aandacht greep.

Watsons werk voor de VN herinnert ons eraan dat feminisme niet enkel een strijd is voor vrouwen, maar dat mannen ook moeten meedoen. Ze heeft ook haar eigen feministische boekenclub #HeForShe opgericht, waar conversaties rond het onderwerp feminisme centraal staan.

View this post on Instagram

?✊? @stonewalluk @mermaidsgender @genderedintelligence

A post shared by Emma Watson (@emmawatson) on

2. Gurls Talk

Op Gurls Talk wordt er geshared en geluisterd, zonder dat er oordelen of stigma’s worden gevormd. Dit account is opgericht door activiste en model – Adwoa Aboah.

View this post on Instagram

TRIGGER WARNING – RAPE During a rape case in Ireland recently, counsel for a 27 year old man acquitted of rape suggested that the jury should reflect on the 17 year old’s lace thong. They suggested that because of what she was wearing she was willing to have sex. #THISISNOTCONSENT. @ibelieveherireland have started the #thisisnotconsent movement and are calling upon people to post a picture of their underwear to support her. ?- María María Acha-Kutscher

A post shared by GURLS TALK (@gurlstalk) on

3. Uzo Aduba

Je kent haar van ‘Orange Is The New Black’ en ook in het echte leven neemt ze geen blad voor de mond. We hebben het natuurlijk over Uzo Aduba. In een interview met Bust vertelt ze hoe ze tegenover feminisme staat.

“Feminisme probeert ervoor te zorgen dat mensen gelijk worden behandeld en dat er geen discriminatie is op het vlak van geslacht. Ik vind het neo-feministische idee inspirerend – je bepaalt zelf wie of wat je wilt zijn en dat kan elke dag veranderen. Je kunt een eigen betekenis geven aan het woord. De boodschap is dat het oké is om sterk en zelfverzekerd te zijn en om voor jezelf op te komen.”

View this post on Instagram

I’m so proud to rock this tee for International #DayOfTheGirl to support @shesthefirst. Girls deserve to be celebrated today and every day! Join me and get your shirt through my bio link or at omaze.com/hero #onlyatomazee

A post shared by Uzo Aduba (@uzoaduba) on

4. Alexandria Ocasio-Cortez

Wie is Alexandria Ocasio-Cortez? Deze Amerikaanse dame is zowel een activiste als een politica, die graag haar mening uit via sociale media. In 2017 is Alexandria haar eigen campagne begonnen om de machtigste democraat van toen van zijn troon te stoten. Ze is dus duidelijk een vrouw met ballen. Niet alleen haar Instagram-account is de moeite waard – als je deze power woman in volle actie wilt zien, ga dan zeker eens op haar Twitter-account kijken.

View this post on Instagram

#TeamAOC taking the future to the streets today ✨ ?: @coreytorpiephotography

A post shared by Alexandria Ocasio-Cortez (@ocasio2018) on

Meer leuke accounts? We schotelen je er elke vrijdag eentje voor.

Follow Friday #42: Hilarische eekhoorns en hamsters in het wild

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Follow Friday #43: vier feministische Instagram-accounts voor en door vrouwen
Sluiten