Follow Friday #43: vier feministische Instagram-accounts voor en door vrouwen

Entertainment

Follow Friday #43: vier feministische Instagram-accounts voor en door vrouwen

We scrollen allemaal graag door onze Instagram-feed. Om niet depri te worden van de zoveelste influencer die gratis in het Hilton mag logeren, focussen we ons het liefst op kwalitatieve content. Elke vrijdag schotelen we je een account voor waar je inspiratie uithaalt voor je eigen gram. Deze week: vier feministische Instagram-accounts voor en door vrouwen.

1. Emma Watson

Ook wel bekend als Hermelien Griffel, al is Emma na de laatste ‘Harry Potter’-film niet blijven stilzitten. Ze is een van de nieuwste feministen van deze generatie. Tijdens de lancering van het nieuwe initiatief rond gendergelijkheid van de Verenigde Naties hield de actrice een toespraak die ieders aandacht greep.

Watsons werk voor de VN herinnert ons eraan dat feminisme niet enkel een strijd is voor vrouwen, maar dat mannen ook moeten meedoen. Ze heeft ook haar eigen feministische boekenclub #HeForShe opgericht, waar conversaties rond het onderwerp feminisme centraal staan.

2. Gurls Talk

Op Gurls Talk wordt er geshared en geluisterd, zonder dat er oordelen of stigma’s worden gevormd. Dit account is opgericht door activiste en model – Adwoa Aboah.

3. Uzo Aduba

Je kent haar van ‘Orange Is The New Black’ en ook in het echte leven neemt ze geen blad voor de mond. We hebben het natuurlijk over Uzo Aduba. In een interview met Bust vertelt ze hoe ze tegenover feminisme staat.

“Feminisme probeert ervoor te zorgen dat mensen gelijk worden behandeld en dat er geen discriminatie is op het vlak van geslacht. Ik vind het neo-feministische idee inspirerend – je bepaalt zelf wie of wat je wilt zijn en dat kan elke dag veranderen. Je kunt een eigen betekenis geven aan het woord. De boodschap is dat het oké is om sterk en zelfverzekerd te zijn en om voor jezelf op te komen.”

4. Alexandria Ocasio-Cortez

Wie is Alexandria Ocasio-Cortez? Deze Amerikaanse dame is zowel een activiste als een politica, die graag haar mening uit via sociale media. In 2017 is Alexandria haar eigen campagne begonnen om de machtigste democraat van toen van zijn troon te stoten. Ze is dus duidelijk een vrouw met ballen. Niet alleen haar Instagram-account is de moeite waard – als je deze power woman in volle actie wilt zien, ga dan zeker eens op haar Twitter-account kijken.

Meer leuke accounts? We schotelen je er elke vrijdag eentje voor.

Follow Friday #42: Hilarische eekhoorns en hamsters in het wild

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.