Britt
Britt Entertainment 18 apr 2019

Was ‘Tarzan’ je favoriete Disney-film? Deze 4 scenes zijn wel héél onrealistisch

Anna die wil trouwen met een man die ze één dag kent, Tarzan die plots Amerikaans spreekt in plaats van Brits en Ariel die op drie dagen tijd de man van haar leven moet inpalmen … Onze favoriete kinderfilms zitten vol onlogische situaties. Elke week bekijkt NSMBL een kinderfilm met kritische arendsogen om de fouten en rariteiten eruit te filteren. Deze week is de schreeuwende en liaanslingerende Tarzan aan de beurt.

1.  Het luipaard kan Tarzan niet aanvallen

De spannende beginscène waarbij de schattige baby-Tarzan wordt aangevallen door een luipaard, kan eigenlijk niet. Het enge beest heeft al de ouders van Tarzan opgesmikkeld, wat wil zeggen dat hij nood heeft aan wat nap time. Hij heeft dus niet genoeg energie over om ook nog achter Tarzan aan te rennen. Jij loopt toch ook geen marathon nadat je je volgepropt hebt met nuggets?

2. Tarzan heeft een Amerikaans accent

Iedereen herinnert zich de hilarische momenten waarbij Tarzan mensentaal probeert te leren. Jane leert Tarzan de Engelse taal aan met een Brits accent. Wat zeer vreemd is, is dat Tarzan plots Engels praat met een Amerikaans accent. Small detail, big mistake. #oeps

3. Tantor geraakt zelfstandig op de boot

Graag een groot applaus voor Tantor, de olifant met smetvrees, die op magische wijze zelfstandig aan boord geraakt van een boot om Tarzan te redden. En nee, hij kreeg geen hulp van de loopplank, want de boot was al ver weg van de kust. Tenzij hij hulp kreeg van Dombo, is dit totally unreal.

4. Tarzan kan niet aan lianen slingeren

Hoe geweldig het ook zou zijn om samen met een halfnaakte knapperd door het oerwoud te slingeren, het kan helaas niet. Lianen groeien namelijk van onder naar boven en niet omgekeerd zoals in de film. Echt praktisch zou het ook niet zijn, omdat lianen een houtachtige structuur hebben. Doei flexibele slingers, doei jeugddromen.

Toch iets realistisch: de wet van Murphy

Deze scene is dan weer wél heel realistisch – en herkenbaar. Ook jij hebt weleens én je trein gemist én koffie op je blouse gemorst én door de gietende regen naar huis moeten lopen zonder kap of paraplu. Allemaal op één en dezelfde dag. We feel ya, en Jane ook. #jesuisjane

Meer leuke – en verdrietige – kinderfilms?

6 zielige kinderfilms waar wij als twenty-something nog steeds om huilen

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Movie Mistakes

Reageer op artikel:
Was ‘Tarzan’ je favoriete Disney-film? Deze 4 scenes zijn wel héél onrealistisch
Sluiten