Lesley
Lesley Fashion 24 mei 2018

Fashion Favourites #1: Astrid Nieuwborg

Wanneer we ons thuis hardop afvragen wat we vandaag moeten aantrekken, antwoordt ons lief steevast: “Niets.” Daarom stellen we de vraag liever aan een fashionblogger. Zoals Astrid Nieuwborg van Thank God It’s.

Naast blogster ben je ook architecte.

Architectuur is mijn job, bloggen mijn hobby. Het creatief proces is anders: architectuur verloopt traag, bloggen gaat sneller. Je hebt meteen resultaat, terwijl architectuur enkel in de eindfase echt tastbaar wordt. Mijn blog is mijn uitlaatklep. Die balans vind ik belangrijk. Het is ook nooit mijn ambitie geweest om fulltime te bloggen, ook omdat ik dan een stukje eigenheid zou moeten opgeven en commerciëler zou moeten gaan.

Duurzaamheid is belangrijk voor jou. Hoe uit zich dat?

Als je volledig duurzaam wilt gaan, moet je veel trends loslaten. Er zijn alternatieven, maar die zijn helaas ook duur. Ik maak bij elke aankoop de afweging: heb ik dit echt nodig, ga ik er lang plezier van hebben?

Als ik een broek koop in de H&M waarvan ik vermoed dat ik ze wel tien jaar zal dragen, kan ik zo’n aankoop voor mezelf wel plaatsen. Al wil ik ook niemand met de vinger wijzen.

Ik was ooit aan het shoppen in de H&M toen iemand mij erop aansprak dat ik daar toch helemaal niet mocht shoppen. Ik voelde me wat betrapt, terwijl dat totaal niet de boodschap is die ik wil meegeven. Ik doe mijn best, maar meer kan ik ook niet doen. Iedereen moet gewoon doen waar hij zich goed bij voelt.

astrid nieuwborg
Foto: Iris Duvekot

Je haalde het zelf al aan. Duurzaam is duur. Hoe scoor je toch koopjes?

Ik koop veel tweedehands: ik heb een Dior-trui voor twee euro in de Think Twice gekocht. Tweedehands kopen is budgettair haalbaar voor iedereen, maar je moet wel bereid zijn om veel tijd te besteden aan de zoektocht naar mooie stukken. Verder scoor ik ook leuke stuks op stockverkopen. Al blijft het ook voor mij moeilijk: als ik op reis ga en snel een nieuwe bikini nodig heb, tja, dan wil ik daar geen driehonderd euro aan spenderen.

Van welk stuk in je kast doe je nooit afstand?

Mijn sandalen van Dries Van Noten. Die heb ik op een stockverkoop op de kop getikt voor 75 euro – echt het grootste geluk dat ik ooit al heb gehad. Ik draag ze bijna nooit hé, maar toch.

Als je de rest van je leven nog maar één outfit mocht dragen, welke zou dat dan zijn?

Een vintage Levi’s-jeans met een basic wit t-shirt. En mijn Dries Van Noten-sandalen, maar dan wel met gelkussentjes.

Wat was je grootste miskoop ooit?

Ik heb uit gierigheid weleens iets gekocht van mindere kwaliteit, maar een échte miskoop heb ik nog niet gedaan. Dat is ook nogal contradictorisch met mijn levensstijl.

Wat vind je de leukste trend voor SS18?

Kleur. Dat we terug mogen mixen en matchen, het idee dat alles kan. Als je vroeger een jeans wilde kopen, was alles behalve een skinny not done, nu ben je vrijer. Dat vind ik het leukste.

Is er een trend die je afschuwelijk vindt?

Ik vind niet snel iets lelijk, behalve bruine botjes, maar da’s niet echt een trend. Wat ik vandaag lelijk vind, kan volgende week ook weer helemaal anders zijn.

astrid nieuwborg
Foto: Iris Duvekot

Waar shop je het liefst?

Think Twice. Die winkel heb ik echt het meest gemist tijdens mijn Erasmus.

Met wie van je stijliconen (dood of levend) zou je het liefst een dag gaan shoppen?

Met Sabrina Meijer, een Nederlandse blogster. Haar stijl is heel casual, maar ze combineert haar outfits zo goed. Ze daagde zichzelf ook uit om een jaar lang maar vijf stuks te kopen.

Kun je je ultieme shoppingtip met ons delen?

Tweedehandswinkels! Zeker jeans is heel toegankelijk: elke Think Twice of Episode hangt vol met Levi’s tegenwoordig. Ik probeer ook nooit echt te gaan shoppen met de ingesteldheid om iets te kopen. Ik ga liever wandelen in de stad en heb dan wel elke winkeletalage gezien, maar ik koop niets. En als ik het na een week nog steeds wil, kan ik het alsnog kopen.

Heb je tips voor beginnende bloggers?

Ik vind het belangrijk dat je een standpunt inneemt en daar ook achter staat – niet per se consequent hé, dat doe ik ook niet. Blog met een passie en niet voor de free stuff. Dat valt sowieso dik tegen. Ik kom vaak ook toe op events waar iedereen al drie uur bij de kapper heeft gezeten terwijl ik van mijn werk kom. Dan kan ik alleen maar denken: “Oeps, Oscar party, didn’t get the memo.” Dat is ergens logisch, maar het moet ook normaal kunnen.

This or that …

  • Hakken of sneakers? Sneakers.
  • Leren jasje of jeansjasje? Jeansjasje.
  • Matching shirts met je hond of met je lief? Met mijn lief. Doen we ook!
  • Dress like the eighties of dress like you’re 80? Hm, doe maar beide.
  • Underdressed of overdressed op een event? Underdressed. Altijd.

Voor de ultieme shoppers: je kunt online snuisteren in Astrids kleerkast, want ze biedt enkele van haar designerstukken te koop aan op The Next Closet.

astrid nieuwborg
Foto: Iris Duvekot
Reageer op artikel:
Fashion Favourites #1: Astrid Nieuwborg
Sluiten