Lesley
Lesley Fashion 4 okt 2018

Fashion Favourites #9: Laurentine Van Landeghem

Wanneer we ons thuis hardop afvragen wat we vandaag moeten aantrekken, antwoordt ons lief steevast: ‘Niets.’ Daarom stellen we de vraag liever aan iemand met een stijl waarvan wij achterover vallen. Zoals Laurentine Van Landeghem, oprichtster van winkelketen Clouds of Fashion, schrijfster van het boek ‘From Blog To Brand’ en influencer daarbovenop. Laurentine houdt van haar legerbroek, speciale trends en haar hondje Lilou. (En wij ook.)

Je maakte van je blog letterlijk een brand. Hoe is dat in z’n werk gegaan?

“Op mijn blog stonden receptjes, outfits, veel DIY-projectjes – alles wat me bezighield. Vooral door die DIY’s was ik echt gebeten: ik maakte van een lange broek een korte, haalde stukken stof in de AVA om op shortjes te naaien – ook al kon ik dat niet –, ik schilderde tekst op T-shirts, noem maar op. Dat postte ik allemaal op mijn socials. Op termijn retoucheerde ik op verzoek ook kleren voor vrienden.”

“Ik studeerde nog wel, maar al mijn tijd ging naar mijn project. Tijdens mijn examens heb ik een btw-nummer aangevraagd, en plots was mijn pop-up er, met dingen die ik zelf had gemaakt en dingen die ik had aangekocht om weer door te verkopen. Ik kon een pand huren voor een hele lage prijs, verhuisde mijn meubels naar daar, kocht wat verf in de Action – totaal niet mijn kleur roze, maar wel heel goedkoop. Ik nodigde al mijn vrienden en familie uit en toen dacht mijn mama: ‘Goed, iedereen die je kent, is nu gekomen. Nu zal het toch wel gedaan zijn?’”

laurentine van landeghem fashion favourites

Maar dat was het niet?

“Nee! Mensen kwamen van steeds verder en het concept begon echt te leven. Ik stopte met studeren – daar waren mijn ouders niet zo blij mee, maar ik deed altijd al gewoon mijn goesting, en uiteindelijk hebben ze me ook wel gesteund en geholpen. Mijn eerste échte winkel kwam er op de Melkmarkt in Antwerpen en na een tijdje ben ik dan verhuisd naar een groter pand in de Nationalestraat en zijn Gent, Knokke en Oostende erbij gekomen. Met de DIY-stuks ben ik op den duur wel gestopt, die waren totaal niet rendabel.”

Ben je nu dan uitsluitend met Clouds of Fashion bezig?

“Ik verdeel mijn tijd tussen Clouds of Fashion en mijn eigen samenwerkingen met merken. Ik vlog wekelijks en ben nu ook het gezicht van een nieuw YouTube-kanaal, Galaksie TV.”

Van welk stuk in je kast zul je nooit afstand doen?

“Voor de tweede COF-modeshow liet ik een roze rok in blinkende, zachte stof maken, met witte wolken erop genaaid. Die is niet per se heel mooi en ik draag ‘m nooit meer, maar het is een toffe herinnering aan die avond.”

View this post on Instagram

Ready for the party with @desperados at @thearkcruise ? Could not choose which picture (of the 1000 we took ?) so swipe right & let me know the one you prefer! #thearkcruise #anyplacepartyplace #desperados

A post shared by Laurentine Van Landeghem (@laurentine) on

Wat was je allergrootste miskoop ooit?

“Ik koop vaak dingen waarvan ik denk dat ze mij goed gaan staan of dat ik er wel in zal passen, terwijl dat dan niet zo blijkt te zijn. Bij Clouds of Fashion kan ik die miskopen dan wisselen, bij andere winkels ben ik daar te lui voor. Die verkoop ik dan wel op closet sales.”

Beschrijf je stijl in 5 woorden. 

“Girly, maar wel altijd stoer en edgy. Out of the box. Heel gevarieerd: soms draag ik sneakers en een losse broek, op andere dagen ga ik op hakken naar kantoor. Mijn stijl hangt heel erg af van mijn gemoed. Vroeger was ik nog extremer: mijn outfit betekende alles voor mij en ik volgde de mode heel erg, maar ik voegde er wel altijd al die Laurentine-touch aan toe.” 

Komt je eigen stijl volledig overeen met die van COF?

“Voor 80% wel: alles wat ik verkoop, vind ik sowieso mooi, maar er zijn ook dingen die ik zelf niet zou kopen omdat ze bijvoorbeeld te mainstream zijn. Ik kan het niet maken om die stuks niet te verkopen, want je weet dat ze commercieel gezien goed gaan scoren. Aan de andere kant koop ik ook af en toe iets aan in beperkte oplage waarvan ik weet dat het té speciaal is en dat niemand het gaat dragen, zoals onlangs bijvoorbeeld een rode laqué schoen met een witte, doorschijnende hak.”

View this post on Instagram

A SMILE IS THE BEST MAKE-UP YOU CAN WEAR ❤️ wearing all @_cloudsoffashion_ – coming online & in stores next week! ? #cloudsoffashion

A post shared by Laurentine Van Landeghem (@laurentine) on

Kun je je ultieme shoppingtip met ons delen?

“Pas je kleren – al doe ik dat zelf wel niet. Anders doe je miskopen en als je zoals ik te lui bent, zit je met die kleren. Draag waar je je goed bij voelt, maar kruip af en toe eens uit je comfortzone. Verbaas jezelf dat je ergens wél mee staat en verplicht jezelf om het te dragen.” 

Waar shop je het liefst?

“Zara, Ganni, Les Soeurs, Stay, … Clouds of Fashion uiteraard. En Think Twice en Episode zijn mijn favoriete tweedehandswinkels. Ik shop heel graag tweedehands, dan vind je items die anderen niet hebben. Heel veel van mijn favoriete kleren zijn vintage: mijn Levi’s-vest, mijn legervest, heel wat bloesjes, … Je moet gewoon goed scannen en de prijs/kwaliteit-verhouding heel goed checken. Ik zou ook doodgraag een designerstuk kopen, maar ik wil er niet voor sparen. Als ik ooit eens geld over heb, koop ik dat wel meteen.”

Is er een modetrend die je echt afschuwelijk vindt?

“Echt heel weinig. De meeste dingen die iedereen afschuwelijk vindt, vind ik graaf. Iedereen walgt van de Buffalo-trend, ik denk net: ‘Ik moet dat hebben!’. Hetzelfde met mijn legerbroek: mijn vriendinnen vinden die afschuwelijk, maar ik vind ze tof. Je moet die speciale trends gewoon goed combineren: als je Buffalo’s té nineties combineert, ben je net een wannabe Spice Girl, maar dat hoeft niet zo te zijn.”

laurentine van landeghem fashion favourites

Als je de rest van je leven nog maar één outfit mocht dragen, welke zou dat dan zijn?

“Een jeansbroek waarin ik me comfortabel voel, een wit T-shirt dat ik erin kan steken of eruit kan halen, en sneakers. Tijden veranderen, maar met zo’n outfit zit je altijd wel safe.”

Wat vind je de leukste trend voor SS18?

“Geruite pakjes en brede jasjes met pofferige eighties-mouwen.”

Met wie van je stijliconen zou je het liefst een dag gaan shoppen?

“Ik ben heel erg fan van Claartje Rose en Romy D’Fonseca.”

View this post on Instagram

Got distracted by all the sweetness while looking for sunscreen with SPF110 ?☀️? #ootd #bali #ubud

A post shared by Laurentine Van Landeghem (@laurentine) on

Heb je tips voor beginnende bloggers?

“Ik zou er niet meer aan beginnen, jong. De markt is echt verzadigd. Mensen beginnen vaak ook een blog of een Instagram-account met het idee gratis spullen te krijgen en pijlsnel volgers te krijgen. Organisch groeien zonder valsspelen is héél moeilijk, tenzij je eruit springt. Wees gewoon jezelf, toon passie in je posts. Merken zullen je sneller contacteren op die manier, ook al heb je maar 5000 volgers. Het is zo jammer dat iedereen hetzelfde wil zijn, terwijl je veel verder komt als je je onderscheidt.”

This or that:

  • Hakken of sneakers? Sneakers.
  • Leren jasje of jeansjasje? Jeansjasje.
  • Jogging of kostuum? Jogging.
  • Matching shirts met je hond of met je lief? Ik heb geen lief, dus met mijn hond, Lilou.
  • Dress like the eighties of dress like you’re 80? Dress like the eighties.
  • Underdressed of overdressed op een event? Overdressed.

Benieuwd naar Laurentine? Je vindt haar op Instagram en YouTube. Haar kleerkast kopiëren? Dat doe je natuurlijk bij Clouds of Fashion!

Reageer op artikel:
Fashion Favourites #9: Laurentine Van Landeghem
Sluiten