Fashion 20 sep 2018 Lesley

Fashion Favourites #8: Eline Rey

Wanneer we ons thuis hardop afvragen wat we vandaag moeten aantrekken, antwoordt ons lief steevast: ‘Niets.’ Daarom stellen we de vraag liever aan iemand die dagelijks met fashion bezig is. Zoals Eline Reynders, die je met plezier een kijkje geeft in haar duurzame kleerkast. Eline is dol op haar schoudertas van Delvaux en indigo sjaal van LN Knits en leeft 24/7 in sneakers. 

Je blogt niet alleen, maar hebt ook een Instagram-profiel.

“Op Instagram vind je een mix tussen duurzame mode en de natuur. Vroeger maakte ik een heel strakke contentplanning op voor mezelf en wilde ik heel actief zijn, maar het idee dat ik elke dag mooie plaatjes moét posten heb ik laten varen. Met die vrijgekomen tijd doe ik meer research voor mijn blog en fotografeer ik nog meer outfits met mijn fotografe, Elke Wendrickx.”

View this post on Instagram

De zomer van 2018 is nog niet op z’n einde of ik ben al aan het wegdromen bij de lente- en zomercollecties van volgend jaar. ??‍♀️ En dat is allemaal te danken aan fashion agency @melt65_ bij wie ik de nieuwe collecties van enkele ethische en milieuvriendelijke modelabels in preview mocht bekijken. Ik ga je nog niet alles laten zien, maar introduceer je wel twee van die toplabels op mijn blog ✍? www.elinerey.be! . #ethicalfashion #SS19 #consciousconsumer #slowfashion

A post shared by ELINE REY ? (@elinerey) on

Wat doe je daarnaast?

“Ik werk fulltime als Content & Conversation Manager bij Luminus. Ook dáár werk ik vooral onlinecontentstrategieën uit en manage ik de blog en sociale media. Verder ben ik ook zelfstandige in bijberoep in hetzelfde vakgebied. Af en toe geef ik er zelfs les over in het avondonderwijs – het is een passie.”

Van welk stuk in je kast zul je nooit afstand doen?

“Mijn vintage schoudertas van Delvaux (ze was van mijn grootmoeder) en allereerste indigo sjaal van LN Knits sta ik nooit of te nimmer af.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

shades of blue and slow fashion for the win. ? . Photo: Thomas Legreve, Flair.

Een bericht gedeeld door ELINE REY ? (@elinerey) op

Wat was je allergrootste miskoop ooit?

“Al mijn hoge hakken, die ik achteraf gezien veel te weinig heb gedragen. Ik leef op platte voet: sneakers for the win. Verder doe ik weinig miskopen. Ik ben geen twijfelaar op het vlak van kledij: of het is liefde, of het is dat niet. Twijfel ik wel, dan laat ik het stuk in kwestie hangen. Als ik er een paar dagen later nog steeds aan denk, zit de kans er wel in dat ik ervoor terugkeer.”

Beschrijf je stijl in 5 woorden. 

“Comfortabel. Bewust. Eenvoudig. Casual. Beïnvloed door mijn mood.”

Duurzaamheid is heel belangrijk voor jou.

“Vooral in mijn kledij en accessoires trek ik die lijn bewust door. Aanvankelijk maakte ik een mix tussen fast fashion en duurzame stuks, maar sinds dit jaar sluit ik geen compromissen meer. Ik probeer op nog méér vlakken duurzaam te leven, maar dat wil niet zeggen dat ik én een duurzame kleerkast heb, én een zero waste-bestaan leid, én veganistisch eet. Niemand is perfect, en dat is maar goed ook. Choose your battles – en ik heb die van mij gekozen.”

View this post on Instagram

Ongestreken. Want soms kan je niet wachten om een nieuwe aanwinst te dragen. ? Er gingen trouwens eerst 8 stuks uit m’n kast (naar een nieuwe eigenaar) alvorens ik deze aankoop deed. #keuzesmaken . #consciousfashion #slowfashion #duurzamemode #ootd

A post shared by ELINE REY ? (@elinerey) on

“Nadat ik ‘Een Goede Gids’ van Marieke Eyskoot las, kwam ik erachter hoeveel chemische bestanddelen er in make-up en skin care zitten. Sindsdien ben ik me erg bewust van alles wat ik op mijn huid smeer. Eind vorig jaar heb ik mijn verzameling producten volledig opgeruimd: al die (soms al maanden onaangeraakte) producten naast elkaar zien was confronterend.”

“Nu doe ik veel online research, check ik reviews en bekijk ik de ingrediëntenlijst. Voorbeelden van merken waar ik wél mee aan de slag wil, zijn Mádara, Dr. Hauschka, Líkami en Aveda.”

Duurzaam is vaak duur. Hoe scoor je toch koopjes?

“Die stelling zou ik voor eens en voor altijd uit de wereld willen helpen: duurzame mode is niet duur, fast fashion is gewoon onmenselijk goedkoop. Het zorgt voor een vals gevoel van rijkdom, rijkdom die fabrieksmedewerkers in de textielindustrie letterlijk met hun leven bekopen. Als je logisch nadenkt, kún je geen T-shirt voor vijf euro scoren.”

“In de modewereld heerst een gigantische wegwerpcultuur terwijl je helemaal geen vierentwintig T-shirts en vijftien broeken nodig hebt. Bovendien heb je ook in eerlijke mode een ‘normaal segment’ en een ‘luxesegment’: er zijn genoeg duurzame labels waar je een T-shirt voor 30 euro of een broek voor 90 euro kunt scoren – prijzen die vergelijkbaar zijn met COS of & Other Stories.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Can’t wait to share this brand new sustainable style story with you! Next week on the blog. How do you like this shot by @elkewendrickx? ? . #sustainable #ecofashion #lnknits #veja #sneakers #instastyle #fashiongram #slowfashion #sustainablefashion #whatimwearing #wiw

Een bericht gedeeld door ELINE REY ? (@elinerey) op

Kun je je ultieme shoppingtip met ons delen?

“Schrijf je uit op alle fast fashion-nieuwsbrieven. Je krijgt er dagelijks tientallen en zonder die triggers doe je veel minder impulsaankopen. Durf ook het etiket van je kledingstuk lezen en probeer af te stappen van die ‘duur/goedkoop’-tegenstelling. Eens je iets meer geld aan een stuk hebt besteed, wordt dat automatisch een van je favoriete stuks en ga je de waarde ervan echt appreciëren.”

“Zo laat je je niet verleiden en vermijd je miskopen. Verder raad ik je aan om research te doen vooraleer je een kledingstuk over de (virtuele) toonbank laat gaan. Wie eerlijke mode koopt, draagt bij tot de verduurzaming van de mode-industrie, en daar mag je gerust trots op zijn.”

Waar shop je het liefst?

“Ik vind het heel fijn om kledingstukken te passen, maar helaas zijn duurzame modewinkels nog niet massaal vertegenwoordigd in België. Ik winkel dus meestal online bij Europese modemerken, het liefst zo dicht mogelijk bij huis. Voorbeelden zijn Supergoods in Mechelen en Gent, Take It Slow en Studio Jux in Nederland, Armed Angels in Duitsland. Ook LN Knits is een favoriet.”

View this post on Instagram

Casually walking with a huge book under my arm. Just because. Goodmorning everyone! ?

A post shared by ELINE REY ? (@elinerey) on

Is er een modetrend die je echt afschuwelijk vindt?

“Cowboy boots, met én zonder scherpe tip. Kitten heels en chokers zijn ook niet mijn ding.”

Als je de rest van je leven nog maar één outfit mocht dragen, welke zou dat dan zijn?

“Mijn favoriete gerecycleerde broek van Mud Jeans, een wit T-shirt uit biokatoen, een handgebreide oversized trui van LN Knits én een enkellange zwarte (of beige) jas. En sneakers van Veja of Wado, for sure!”

View this post on Instagram

Hi folks! I was wondering… How do you like this kind of architectural style shots? ? photo: @elkewendrickx . #minimalism #instaarchitecture #vscobelgium #styleinspiration

A post shared by ELINE REY ? (@elinerey) on

Wat vind je de leukste trend voor SS18?

“De zomerse sjaaltjes die vrouwen tegenwoordig vaak rond hun paardenstaart dragen.”

Met wie van je stijliconen zou je het liefst een dag gaan shoppen?

“Alicia Keys. Haar stijl benadrukt voor mij ook dat je gelukkig moet zijn met jezelf. Het statement dat ze maakte door zonder make-up naar de MTV Music Awards te gaan was voor mij echt een YES-momentje.”

This or that:

  • Hakken of sneakers? Sneakers.
  • Leren jasje of jeansjasje? Jeansjasje.
  • Jogging of kostuum? Kostuum.
  • Matching shirts met je hond of met je lief? Geen van beide, is dat een optie?
  • Dress like the eighties of dress like you’re 80? Dress like the eighties.
  • Underdressed of overdressed op een event? Underdressed, altijd.

Benieuwd geworden naar Eline? Check dan zeker haar blog of haar Instagram-feed.

Reageer op artikel:
Fashion Favourites #8: Eline Rey
Sluiten