Lesley
Lesley Fashion 16 aug 2018

Fashion Favourites #6: Justine Kegels

Wanneer we ons thuis hardop afvragen wat we vandaag moeten aantrekken, antwoordt ons lief steevast: ‘Niets.’ Daarom stellen we de vraag liever aan iemand die dagelijks met fashion bezig is. Zoals Justine Kegels van The Eclectic Club. Justine houdt van vintage shoppen, haar rode croco-botjes en de stijl van les vraies Parisiennes. Mais oui!

Hoelang blog je al?

“Ik blog nu een jaar. Dat is begonnen omdat ik mijn interesses met mensen wilde delen. Ik blog ook niet enkel over mode, het is echt een mix van interieur en fashion, ik probeer mijn lezers andere dingen aan te reiken dan ze gewend zijn. Ik wil echt bewust iets anders doen dan de typische modeblogs, door fashion te mergen met kunst en interieur.”

justine kegels fashion favourites
Foto: The Eclectic Club

“Ik probeer regelmatig te posten, maar overdrijf daar ook niet in: het moet geloofwaardig en kwaliteitsvol blijven, en dat lukt mij nu eenmaal niet elke dag. Op Instagram post ik wel bijna dagelijks foto’s, maar daar ben ik sowieso al veel mee bezig.”

Beschrijf je stijl in 5 woorden. 

“Nonchalant, eclectisch, een beetje boyish, alles door elkaar en kleurrijk. Al is dat laatste wel vooral van toepassing in de zomer – in de winter ga ik iets monotoner gekleed.”

Van welk stuk in je kast zul je nooit afstand doen?

“Mijn rode croco-botjes. Die gaan al zeker drie jaar mee en overleven alle winters. Echte blijvers!”

Casual (PS: these boots can conquer whole city streets)

A post shared by ECLECTIC CLUB by Justine (@justinekegels) on

Wat was je allergrootste miskoop ooit?

“Een holografisch rokje dat meteen naar de volgende closet sale is gegaan. Eigenlijk gaat alles wat ik niet meer draag naar de closet sale. Zelfs als ik het nog mooi vind, maar het niet meer voldoende draag – daar ben ik heel consequent in.”

Kun je je ultieme shoppingtip met ons delen?

“Koop nooit, maar dan ook nooit kleren op vakantie. Nu ja, het hangt er natuurlijk van af welke vakantie – op citytrip doe ik het ook weleens, maar op strandvakantie niet. Die kleren passen meestal toch alleen maar in die setting en hier totaal niet.”

justine kegels fashion favourites
Foto: The Eclectic Club

Waar shop je het liefst?

“Ik shop vooral high street, de Zara is een grote favoriet. Online koop ik veel op Topshop, zo jammer dat ze die hier niet hebben. De American Vintage vind ik leuk voor echte key pieces en ik probeer ook weleens een tweedehandswinkel binnen te stappen.”

“Als je leuke vintage stuks zoekt, kan ik het Instagram-account @daysofgold echt aanraden. Dat is een meisje uit Antwerpen dat over de hele wereld vintage stuks zoekt en er ook echt outfitfoto’s mee post zodat je ziet hoe ze haar passen. Het belangrijkste is ook gewoon dat je tweedehands stukken passen bij je stijl. Als de Think Twice vol bloemenkleedjes hangt, maar jij draagt die nooit, dan moet je ze daar ook niet kopen.”

Reminiscing about a week full of sunshine and happy souls

A post shared by ECLECTIC CLUB by Justine (@justinekegels) on

Is er een modetrend die je echt afschuwelijk vindt?

“De unicorn trend snap ik niet zo goed. Plots zie je overal eenhoorns en regenbogen opduiken en combineren mensen roze, paars, oranje en alles door elkaar. Vooral op festivals zie je zulke dingen veel, maar zelf zou ik dat niet zo snel dragen.”

Heb je een bepaalde festivalstijl?

“Ik probeer vooral niet te warm gekleed te gaan. Meestal ga ik voor een rokje of een shortje, een licht kleedje, … Al durf ik ook weleens compleet over the top te gaan, afhankelijk van het festival en de sfeer. Op We Can Dance bijvoorbeeld trek ik elk jaar wel alles uit de kast. Vorig jaar was het thema Arabian Nights, dit jaar gaan ze voor het Wilde Westen.”

When you're 'double parked' at a cool electronic beach festival

A post shared by ECLECTIC CLUB by Justine (@justinekegels) on

Als je de rest van je leven nog maar één outfit mocht dragen, welke zou dat dan zijn?

“Mijn zwarte flared jeans met laarsjes, een wit T-shirt een leren jasje.”

Wat vind je de leukste trend voor SS18?

“De stijl van de Parisiennes – die gaat al even mee, maar is nu ook opnieuw geïnfiltreerd bij ons. Niet echt een trend van het moment, aangezien dat iets is dat altijd blijft en misschien eerder duurzaam is, maar je ziet ‘m wel opvallend vaak terugkeren. Altijd goed, altijd stijlvol.”

justine kegels fashion favourites
Foto: The Eclectic Club

Heb je een bepaalde filosofie/regels bij het kopen van kleding?

“Koop geen losse stuks tenzij je echt al weet waarmee je ze gaat combineren. Ik maak ofwel al een combinatie in de winkel, ofwel link ik het meteen aan iets wat thuis al in mijn kast hangt. Als je aparte stukken koopt, blijven ze toch ergens achteraan in je kast hangen, en dan moet je weer gaan shoppen om die stukken ergens mee te kunnen combineren. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Koop dan liever ensemblekes, dan ben je meteen volledig in het nieuw!”

Waar haal je inspiratie vandaan?

“In het algemeen haal ik veel inspiratie uit kunst. Die implementeer ik dan bijvoorbeeld in mijn interieur. Voor outfits is dat moeilijker – kunstenaars zijn nu eenmaal vaak nogal sloppy gekleed, haha. Ik draag echt waar ik zin in heb, en blader niet eindeloos in van die modeboekjes. Al haal ik natuurlijk ook wel inspiratie uit Instagram en Pinterest.”

This one makes is three in a row #myFC

A post shared by ECLECTIC CLUB by Justine (@justinekegels) on

Met wie van je stijliconen (dood of levend) zou je het liefst een dag gaan shoppen?

“Op Instagram volg ik een paar mensen met wie ik weleens zou willen gaan shoppen. Ik denk dan vooral aan @majawyh, @blancamiro en @pernilleteisbaek.”

Verschilt je stijl erg in de zomer en in de winter?

“Mijn stijl zelf blijft wel dezelfde, maar ik voer wel een duidelijke shift door in mijn kleerkast. Mijn kast is te klein om er alle seizoenen in te krijgen. Na de winter doe ik radicaal alle truien weg, die hou ik niet voor in de zomer. Extra pluspunt: zo vergeet je je eigen kleren en ben je altijd weer verrast door wat je nog hebt!”

This or that:

  • Hakken of sneakers? Sneakers.
  • Leren jasje of jeansjasje? Mijn leren jasje.
  • Jogging of kostuum? Een kostuum!
  • Matching shirts met je hond of met je lief? Met mijn lief. Dat hebben we ook echt al vaak gedaan, zelfs met schoenen. We hebben denk ik twee paar dezelfde schoenen en soms hebben we die ook samen aan. Dan zie je de mensen echt kijken: “Wat hebben die?”.
  • Dress like the eighties of dress like you’re 80? Dress like the eighties.
  • Underdressed of overdressed op een event? Overdressed.

Benieuwd geworden naar de stijl van Justine? Op The Eclectic Club vind je niet alleen outfits, maar ook inspiratie op het vlak van architectuur en interieur. Via haar Instagram-account kijk je mee in haar leven – en haar kleerkast!

? Stripes on Suite available at @bluepointstore

A post shared by ECLECTIC CLUB by Justine (@justinekegels) on

Reageer op artikel:
Fashion Favourites #6: Justine Kegels
Sluiten