Lesley
Lesley Fashion 2 aug 2018

Fashion Favourites #5: Elodie Gabias

Wanneer we ons thuis hardop afvragen wat we vandaag moeten aantrekken, antwoordt ons lief steevast: ‘Niets.’ Daarom stellen we de vraag liever aan iemand die dagelijks met fashion bezig is. Zoals Elodie Gabias, die je misschien kent van Instagram. Elodie houdt van de Zara, van baggy kleren (“hoed voor de vetjes!”) en van haar gloednieuwe Balenciaga-sneakers. En wij nu officieel van haar. 

Beschrijf je stijl in 5 woorden. 

“Anders, kleurrijk, sportief, stoer en niet zo seut-seut.”

Van welk stuk in je kast zul je nooit afstand doen?

“Mijn sneakers van Balenciaga! Ik heb ze nog maar net gekocht op vakantie in Italië en het is de allereerste keer dat ik iets van een designer kocht. Die doe ik nooit meer weg, dat is echt voor het leven.”

Genietn genietn genietn

A post shared by Elodie Gabias (@elogabias) on

Wat was je allergrootste miskoop ooit?

“Echt miskopen kan ik me niet snel bedenken, maar als ik uitga, wil ik wel graag iets nieuws en ga ik snel-snel overdag nog even shoppen, om het erna nooit meer te dragen. Achteraf blijk ik het dan vaak toch niet zo mooi te vinden.”

Kun je je ultieme shoppingtip met ons delen?

“Ik ga nooit shoppen met het idee dat ik elk kledingrek tot in het detail bekeken moet hebben. Ik rommel niet tussen alle broeken en haal er niet elk T-shirt uit. Het moet er echt uitspringen. Ga voor eyecatchers.

Waar shop je het liefst?

“In de Zara! De helft van mijn kleerkast komt uit de Zara. Ik koop wel nooit dingen online, want ik heb echt een raar lichaam. Ik moet kleren eerst passen, anders staan ze mij waarschijnlijk toch niet.”

Das men koptje als ik vraag aan moeder als ik moe helpen afwassen en haar antwoord is effectief ‘ja’ ??‍♀️ #cutie #laughalittle #laugheveryday #teethysmile #sexymodel #sexyfit

A post shared by Elodie Gabias (@elogabias) on

Is er een modetrend die je echt afschuwelijk vindt?

“Twee uitersten eigenlijk: van die schoenen met hele kleine mini-hakjes (kitten heels) en over the knee-laarzen, zoals de Kardashians dragen. Die vind ik allebei niet zo mooi.”

Als je de rest van je leven nog maar één outfit mocht dragen, welke zou dat dan zijn?

“Mijn pyjama, mag dat? Maar ja, daar kan ik niet echt mee naar buiten. Alhoewel … Nee, oké, maar sowieso wel iets dat goed zit. Sinds die losse broeken in de mode zijn, draag ik ook nooit nog jeans. Dus ik denk alleszins zo’n broek met een rekker en iets dat los zit erboven, zoals een wit T-shirt en sneakers.”

Wat vind je de leukste trend voor SS18?

“Buideltasjes! Dat die terug in de mode zijn, vind ik echt geweldig. Je zag dat al wel op Pukkelpop en in Antwerpen waren ze daar ook al wat eerder mee, maar nu zie je ze echt overal: zalig! Oh, en de oversized trend: goed voor de vetjes.”

Ik moet iets zeggen… het leven is mooi ? geniet er van!!! Xxx (post scriptum: e weeksje 20% korting met ElodieG20 op @nakdfashion) #wiehoew #sponsored

A post shared by Elodie Gabias (@elogabias) on

Heb je een bepaalde filosofie/regels bij het kopen van kleding? 

“Ik wil mijn stijl zo uniek mogelijk houden, dus als ik al een paar mensen in iets heb zien lopen, dan koop ik het niet. Soms met pijn in het hart omdat ik het echt mooi vind, maar dan pas ik er toch voor. Beetje moeilijk als je net als ik vaak in de Zara gaat winkelen, maar het lukt toch meestal!”

5 grappige vrouwen die heel Vlaanderen doen lachen

“Ik probeer ook wel altijd zo goedkoop mogelijk te shoppen. Ik zou doodgraag iets van Off-White of Vetements in mijn kast hebben hangen – twee merken met een vrij sportieve stijl. Helaas zijn dat designerspullen en zijn ze dus ook echt gigantisch duur. Conclusie: ik moet mij ne rijke vent vinden, maar ja, waar vind je die tegenwoordig?”

Waar haal je inspiratie vandaag?

“Voor mijn Instagram eigenlijk nergens – dat ben ikzelf. Ik ben ook nog niet veel gelijkaardige accounts tegengekomen. Qua outfits kijk ik wel op naar Lizzy Van der Ligt (@lizzyvdligt) en Claartje Rose (@claartjerose). Hun kleren liggen meestal wel ver buiten mijn budget, dus dan zoek ik gewoon iets in de Zara dat erop lijkt.”

Zoek mij!!! Als je mij vindt krijg je een schoorsteen!!!?(Post scriptum: da zijn 2 blommekes in mijn neus en momenteel zijn ze mijn sterfbed aant klaarmaken want keb hooikoorts)

A post shared by Elodie Gabias (@elogabias) on

Met wie van je stijliconen (dood of levend) zou je het liefst een dag gaan shoppen?

“Anne-Marie! Die vind ik echt tof: ze heeft een supertoffe stijl en leuke kleren. Ze draagt ook vaak iets met een blote buik, terwijl ze ook niet héél mager is en toch gaat haar dat altijd af.

Ben je altijd met mode bezig geweest?

“Ik heb dat wel altijd echt leuk gevonden. Mijn moeder is ook zo en die heeft mij dat zowat bijgebracht. Ik durf nu wel veel meer dan vroeger – ik zat in een heel strenge school met allemaal jongens, maar zeker toen ik afstudeerde, ben ik mij wel meer met mode beginnen bezighouden. Dan kon en mocht alles.”

Wanneer ben je begonnen met Instagram?

“Ik denk dat ik in het derde middelbaar zat. Ik wilde dat eens proberen, maar vroeger ging iedereen daar natuurlijk anders mee om. Ik postte echt gewoon waar ik zin in had en lette niet op de frequentie of zo.”

MORGEN EEN VETTE GIVEAWAY VAN HET HOIS !!! Het is niks van Victoria Secret ookal leid je dat mss af uit de foto ???? #wings #VS2017 #shanghai #McElo (post scriptum: kwas aant kijken waar da Romee nu weer naartoe ging, Romee toch)

A post shared by Elodie Gabias (@elogabias) on

“Sinds vorig jaar is dat echt beginnen boomen – ik dook een paar keer op in filmpjes van Camille Botten en raakte zo aan 5000 volgers. Later kwam het befaamde filmpje waarin ik met make-up mijn wenkbrauwen zo in de verf zette en toen is het pas echt allemaal begonnen. Ik zat in de fitness – toen fitneste ik nog – en zette mijn 4G op en telkens ik Instagram refreshte, kwamen er volgers bij. Ineens zat ik aan 10.000. Dat was echt zot.”

“Sindsdien probeer ik er ook steeds creatiever in te zijn. Ik let er ook op dat ik frequent iets post, terwijl dat vroeger allemaal niet uitmaakte.”

In je filmpjes gebruik je altijd zo’n speciaal stemmetje. Hoe ben je daarop gekomen?

“Die kutstem bedoel je? In dat filmpje met die wenkbrauwen heb ik dat voor de eerste keer gebruikt – eigenlijk eerder toevallig – en ik ben dat blijven doen. Bloggers en influencers zijn tegenwoordig allemaal zo perfect, ik wil daar tegenin gaan. Ik twijfel ook nooit of ik iets wel zou posten. Hoe lelijker, hoe beter. Mijn Instagram Stories vind ik het leukst om te doen, daar krijg ik ook de meeste reacties op.”

Die jongen zijn zwembroek. ? #art #artwork #artgram #essentials #prince #theone

A post shared by Elodie Gabias (@elogabias) on

Wil je ook echt graag iets met mode gaan doen?

“Ja! Ik ben drie jaar geleden begonnen met verpleegkunde – maar ik ben eigenlijk bang van spuitjes. Nu doe ik orthopedagogie, maar dat is ook mijn ding niet. Hierna wil ik graag communicatiemanagement doen om zo hopelijk iets met Instagram en mode te kunnen doen.”

Heb je tips om de festivalzomer te overleven op kledingvlak?

“Gewoon niet je mooiste dingen dragen zeker? Ik draag meestal een jeansrok of –short met zwarte zware schoenen, een T-shirt en mijn buidelzakje.”

Laat de zon in je hart. – Willy Sommers (2008) #quotes #quotesaboutlife #quotestoliveby #willy #inspo ?

A post shared by Elodie Gabias (@elogabias) on

This or that:

  • Hakken of sneakers? Sneakers. Ik heb rare voeten, dus zelfs als ik het wilde, kon ik nog geen hakken dragen.
  • Leren jasje of jeansjasje? Moeilijk, maar doe toch maar een jeansjas. Wel een oversized exemplaar, zo’n klein dingske moet ik niet hebben.
  • Jogging of kostuum? Jogging, duh!
  • Matching shirts met je hond of met je lief? Mocht ik nu nog een lief hebben, … Nee, doe maar de hond!
  • Dress like the eighties of dress like you’re 80? Dress like the eighties.
  • Underdressed of overdressed op een event? Underdressed.

Benieuwd geworden naar Elodie? Via Instagram neemt ze je mee in haar hilarische leven – met al even hilarische foto’s en captions en geweldige Instagram Stories met die ‘kutstem’. Wij zijn fan.

You can find me in the hospital of St Tropez after I have massas hard men foot omgeslaan met deze sandals ????#prayforelo #tlevenismooi #openbeenbreuk

A post shared by Elodie Gabias (@elogabias) on

Nog ultieme shoppingtips van je favoriete stijliconen vind je hier!

Reageer op artikel:
Fashion Favourites #5: Elodie Gabias
Sluiten