Lesley
Lesley Fashion 6 jun 2019

Fashion Favourites #19: de favoriete stuks van Billie Bentein

Wanneer we ons thuis hardop afvragen wat we vandaag moeten aantrekken, antwoordt ons lief steevast: ‘Niets.’ Daarom stellen we de vraag liever aan iemand die dagelijks met fashion bezig is. Zoals zangeres Billie, die van zwart-wit haar handelsmerk heeft gemaakt én bewijst dat dat niet saai hoeft te zijn. 

Van welk stuk in je kast zul je nooit afstand doen?

“Van mijn jasje van Toos Franken. Da’s een ontwerpster uit Mol en ze heeft een winkel in Antwerpen. Het jasje zelf is zwart, de mouwen zijn wit en er zitten epauletjes in.”

Wat was je allergrootste miskoop ooit?

“Dat moet een ensemble zijn geweest. Ik heb het een tijdlang heel mooi gevonden om zowel een boven- als een onderstuk in dezelfde kleur of print te dragen. Ik kocht er ooit eentje bij H&M. De legging had dezelfde print als het topje, maar het topje was niet lang genoeg, waardoor de legging meer een broek werd. Dat was, euh, heel fout.”

Beschrijf je stijl in 3 woorden.

“Monochroom, asymmetrisch en oversized.”

Ben je altijd met mode bezig geweest?

“In mijn tienerjaren probeerde ik er altijd wel wat bovenuit te steken en droeg ik heel kleurrijke dingen. Ik wilde allesbehalve een grijze muis zijn. Als je nu terugblikt op de mode van toen was ik eigenlijk heel tegendraads. Ik was niet per se met mode bezig en ik droeg niet wat hip was, ik was heel koppig.”

“Achteraf bekeken was mijn stijl natuurlijk superlelijk, dus ik ben wel blij dat ik nu meer met mode bezig ben. Ik oefen nu ook een job uit in een wereld waar mode belangrijker is. Ik snap dus wel dat wat ik vroeger droeg fout was.”

Word je soms gekleed door sponsors of stylisten?

“Ja. Farah El Bastani was bijvoorbeeld de styliste voor mijn vorige video. Alles was in zwart-wit en dat was echt heel cool. Zo’n styliste is écht een voordeel, want ik moet eerlijk toegeven dat ik er geen talent voor heb om dingen te stylen. Het is altijd leuk om iets uit handen te geven aan mensen die er iets van kennen.”

“Vaak vind ik een bepaald kledingstuk raar of ronduit lelijk, maar als zo’n styliste het mij aanreikt en de look samenstelt, klopt het plaatje wel echt. Vroeger kreeg ik sporadisch weleens iets wat gesponsord was, maar dat gebeurt echt zelden.”

In welke mate verschilt je stijl op het podium van je eigen stijl?

“Momenteel bijna niet. Ik draag dagelijks zwart-witte kledij, en zowel op als naast het podium is mijn stijl redelijk modern en asymmetrisch, stoer ook. Op het podium mag het iets overdrevener en extravaganter, maar het is geen totale stijlkloof.

Wat vond je zelf je leukste podiumoutfit?

“Tijdens mijn EP-release in de AB had ik mijn haar in vlechtjes, en ik had een jeansjasje van mijn vriend aangetrokken, met doorzichtige kousen vanaf net boven de knie. Dat vond ik best een vette outfit, ik had ‘m ook zelf samengesteld.”

Kun je je ultieme shoppingtip met ons delen?

“Als je twijfelt, niet kopen. Als ik zelf te erg twijfel, laat ik het hangen en keer ik enkel terug als ik het kledingstuk niet uit mijn hoofd krijg. Meestal vergeet ik het en ben ik opgelucht dat ik het niet gekocht heb.”

Waar shop je het liefst?

“COS, Weekday, Monochrome in Gent, H&M, … Ik heb niet echt één favoriete winkel, maar in die winkels spring ik geregeld eens binnen.”

Is er een modetrend die je echt afschuwelijk vindt?

“Sneakers met van die hoge plateauzolen, pakjes in zijde die eigenlijk meer op pyjama’s lijken en broeken die maar tot op de enkel vallen. Ik heb zelf superkorte beentjes, dus dat is echt niks voor mij. Dit interview is telefonisch en ik heb geen idee wat jij aanhebt, dus ik hoop nu maar dat ik je niet geschoffeerd heb (lacht).

No worries, Billie.

Als je de rest van je leven nog maar één outfit mocht dragen, welke zou dat dan zijn?

“Een oversized T-shirt-dress.”

Wat vind je de leukste trend voor SS19?

“De crop top. Die was vorig jaar ook al alomtegenwoordig, maar ook nu vind ik dat nog steeds vree schoon, zeker gecombineerd met een broek met hoge taille.”

Met wie van je stijliconen (dood of levend) zou je het liefst een dag gaan shoppen?

‘Dua Lipa? Ik besef dat niet erg veel mensen haar stijl aankunnen, dus misschien zijn haar kleren wel niks voor mij, maar ik vind haar combinaties wel echt heel tof. Ook de stijl van Kate Housh, een Belgische styliste, vind ik echt top.”

This or that:

  • Hoge hakken of sneakers? Hakken op het podium, sneakers in het dagelijks leven. Als ik echt moet kiezen, ga ik voor sneakers.
  • Leren jasje of jeansjasje? Leren jasje.
  • Jogging of kostuum? Jogging.
  • Underdressed of overdressed op een event? Underdressed, ik val niet graag op.

Meer zien (en horen) van Billie? Dat kan op Instagram!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door www.billiemusic.be (@billieofficialmusic) op

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Fashion Favourites #19: de favoriete stuks van Billie Bentein
Sluiten