Lesley
Lesley Fashion 23 mei 2019

Fashion Favourites #18: Tatyana Beloy

Wanneer we ons thuis hardop afvragen wat we vandaag moeten aantrekken, antwoordt ons lief steevast: ‘Niets.’ Daarom stellen we de vraag liever aan iemand die dagelijks met fashion bezig is. Zoals Tatyana Beloy, die met Supastar onlangs een eigen collectie uitbracht bij multimerkenwinkel ZEB waar – naar eigen zeggen – iedereen zich in kan herkennen. Wij waren benieuwd en namen een kijkje.

Van welk stuk in je kast zul je nooit afstand doen?

“Mijn zwarte shortjes. Ik heb er een paar en die vind ik heel tof om te combineren, zowel met een panty als met blote benen. Heel simpel, en het past overal bij.”

Beschrijf je stijl in 3 woorden

“Sportief, casual en kort. En vooruit dan, ik draag al eens graag een decolleté.”

Komt die stijl volledig overeen met die van de collectie?

“Ja, eigenlijk wel. ‘Supastar’ is een heel sportieve collectie, casual en kort. Zo is er een kort shortje met ‘Supastar’ op de poep, heel wat tanktops met quotes erop, een koersbroek, …”

“Mijn allergrootste miskoop? Een typisch gevalletje ‘mooi op de pop, lelijk op het lijf.'”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tatyana Beloy (@tatyanabeloy) op

Hoe is je collectie tot stand gekomen?

“Ik wilde een collectie maken voor iedereen, met als rode draad: ‘Everybody’s a star.’ Dankzij mijn werk bij Supastar werk ik heel veel met jongeren en ik vind het belangrijk dat ze de boodschap meekrijgen dat ze een bepaald talent hebben. Zo is de lijn ook tot stand gekomen, met shirts met quotes op als ‘This is my cue‘ en ‘Love the spotlight’.”

“Ik ken zelf niks van retail, dus wilde ik me laten adviseren door mensen die er wél iets van afweten. Zo kwam ik bij ZEB uit. Ik wilde zowel het backstage als het on stage gevoel oproepen in mijn collectie. Backstage zit je in een chille broek met een topje, op het podium mag het specialer.”

Wat is je favoriet stuk uit de collectie?

“De roze trui met daarop blow a kiss and take a bow.

Wat vind je het leukste aan je werk bij Supastar?

“De constante creatie en de energie die ik van de jongeren krijg. Die combinatie geeft mij ontzettend veel inspiratie. Ik vind het fascinerend om te zien hoe snel die jongeren denken en verbanden leggen, het taaltje dat ze spreken en waar ze mee bezig zijn.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tatyana Beloy (@tatyanabeloy) op

Hoe is je eigen stijl geëvolueerd?

“Ik heb altijd gedragen wat ik wilde dragen. Dat hoeft niet peperduur te zijn, mijn kledij moet betaalbaar blijven. Ik wil vooral dat de kwaliteit goed zit en dat de stuks goed zitten. Bij sommige kledingstukken denk ik echt: ‘Nee, dit is veel te duur’. Ik wil iets waar ik me goed in voel en ik voel me nu eenmaal niet goed in te dure stuks waar ik niks op mag morsen.”

Hoe verschilt je stijl in het dagelijks leven van die op de set?

“In mijn vrije tijd ga ik heel casual gekleed. Op events vind ik het leuk om me op te maken en echt iets tofs aan te trekken, zoals een glitterpak. En wanneer ik op de set sta, heb ik het geluk om vaak aangekleed of begeleid te worden. Dat vind ik heel leuk, want zo treed ik echt uit mijn comfortzone. Vaak koop ik die stuks dan over.”

Kun je je ultieme shoppingtip met ons delen?

“Om eerlijk te zijn vind ik shoppen niet superleuk. Alles moet snel gaan, en ik haat het om in winkels rond te hangen zonder doel. Daarom koop ik ook vaak iets over van op de set, maar da’s voor jullie natuurlijk een zeer slechte tip (lacht).

“Als ik er dan toch eentje moet geven: ga doelbewust shoppen. Wil je iets nieuws om op vrijdagavond uit te gaan, zoek daar dan ook doelgericht naar.”

“Ik vind de koersbroek en hoe die gecombineerd wordt echt een fantastische trend.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tatyana Beloy (@tatyanabeloy) op

Wat was je allergrootste miskoop ooit?

“Ik heb in de winkel eens een setje gezien dat bestond uit een shortje en een bijhorende rode crop top. Ik had geen tijd om te passen en nam het mee naar huis. Dat was echt de grootste flop ever. Typisch gevalletje ‘mooi op de pop, maar lelijk op het lijf’. Of toch op mijn lijf. Ik heb het dan maar aan een vriendin gegeven.”

Waar shop je het liefst?

“ZEB is voor mij echt een fantastisch concept. Je hebt er verschillende merken onder één dak, je kunt er voor elke gelegenheid iets vinden én er is een gigantische parking. Verder ben ik ook fan van schoenenwinkels als Avenue en Shoe Class.”

Is er een modetrend die je echt afschuwelijk vindt?

“Witte kousen in sandalen? Wie weet zwicht ik er ooit voor, maar ik vrees ervoor. Verder hangt mijn stijl heel erg af van mijn gemoedstoestand en is er dus niet echt iets wat ik écht lelijk vind, want er komt misschien weleens een dag waarop ik het wél wil dragen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tatyana Beloy (@tatyanabeloy) op

Als je de rest van je leven nog maar één outfit mocht dragen, welke zou dat dan zijn?

“Iets waar ik me supergoed in voel: een tof kleedje met laarsjes en een truitje erover, zo kan ik dat toch nog iet of wat combineren.”

Wat vind je de leukste trend voor SS19?

“De koersbroek en hoe die wordt gecombineerd. Op de MIA’s droeg de vrouw van Stromae bijvoorbeeld een koersbroek met een chique blazer en laarsjes, en onlangs zag ik een meisje de koersbroek combineren met stoere Dr. Martens en een lange trui. Die trend en hoe die evolueert vind ik echt heel tof.”

Met wie van je stijliconen zou je het liefst een dag gaan shoppen?

“Met Julia Sarr-Jamois. Da’s een meisje uit Londen met een héél coole look. Ze draagt echt wat ze wil en dat vind ik heel tof.”

This or that:

  • Hoge hakken of sneakers? Sneakers.
  • Leren jasje of jeansjasje? Jeansjasje.
  • Jogging of kostuum?
 Jogging, definitely.
  • Matching shirts met je hond of met je lief?
 Geen van beide, dat is echt geen optie.
  • Dress like the eighties of dress like you’re 80? De jaren ’80!
  • Underdressed of overdressed op een event? Overdressed.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tatyana Beloy (@tatyanabeloy) op

Meer fashion favourites?

Fashion Favourites #17: Jani Kazaltzis

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Fashion Favourites #18: Tatyana Beloy
Sluiten