Lesley
Lesley Entertainment 11 apr 2019

Fashion Favourites #17: Jani Kazaltzis

Wanneer we ons thuis hardop afvragen wat we vandaag moeten aantrekken, antwoordt ons lief steevast: ‘Niets.’ Daarom stellen we de vraag liever aan iemand die dagelijks met fashion bezig is. Zoals Jani Kazaltzis, die shoppen in België omschrijft als ‘in zijn vrije tijd op het bureau zitten’ en blijkbaar een hekel heeft aan joggingbroeken, fleece en onesies. Blijkbaar. 

Helaas … hadden we daar geen idee van toen we op bezoek gingen. Oeps.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NSMBL.be (@nsmblbe) op

Van welk stuk in je kast zul je nooit afstand doen?

“Mijn eerste dure leren jasje. Ik kocht het op mijn 23ste en het kostte 1500 euro, maar ik scoorde het aan de helft van de prijs. Ik heb geen band met mijn kleren, maar dat heb ik wel gehouden. Er staat een stras kruis op aan de achterkant, en Lenny Kravitz had dezelfde.”

“Ook mijn gouden leren laarsjes van Dior hebben een speciale plek in mijn hart. Ik ging vroeger vaak shoppen in Londen met Lien Degol en ik had er geen geld voor, maar Lien zei: “Och, koop die botjes, dan eet je maar een maand boterhammen met choco.””

“En ik dacht: “Ja, dan eet ik maar een maand boterhammen met choco.” Ik realiseerde me pas achteraf dat pond omgerekend in euro’s natuurlijk nog veel duurder is, en ik heb daar toen zoveel geld aan uitgegeven dat ik ze niet kán wegdoen. Ik doe ze heel weinig aan, maar dat is zoiets dat je moét hebben.”

Beschrijf je stijl in 3 woorden. 

“Klassiek, tijdloos en volwassen.”

“In België voelt shoppen toch altijd een beetje aan alsof ik in mijn vrije tijd op kantoor zit.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jani Kazaltzis (@janikazaltzis) op

Hoe is je stijl geëvolueerd?

“Ik was echt héél slecht gekleed vroeger. Daarom ken ik ook alle slechte kledingstukken – ik heb ze zelf gedragen. Ik volgde heel veel trends. Ik had een hanenkam, droeg Chipie-broeken (voor alle fashion-noobs onder ons: broeken met veel applicaties waar het merk altijd héél duidelijk aanwezig was, en het liefst zo veel mogelijk) en Zino & Judy, een merk met een grote Pat Krimson-vibe.”

“Toen was dat oké, iederéén was zo fel gekleed. Denk: oranje visnet-singletjes, plastic broeken, blauwe lippenstift en fluo piercings in je gezicht. Ik denk dat ik dus wel wat, euh, klassieker ben geworden? (lacht)

Kun je je ultieme shoppingtip met ons delen?

“Iedereen neemt altijd iemand mee om te shoppen, maar ik shop liever alleen. Ik denk dat dat een hele goede tip is, want de ene vriendin vindt het mooi, de andere dan weer niet, en op den duur kom je thuis met niks. Of met alles. Ik kan natuurlijk ook zeggen: ‘Weet waar je naar op zoek bent’, maar daar komt toch niks van in huis. Je zoekt een jurk, en eindigt met een broek.”

Waar shop je het liefst?

“In België shop ik amper – veel kleren komen van sponsors, en als ik dan toch ga shoppen is dat vaak bij Verso, Filippa K of COS. In het buitenland kan ik veel meer op mijn gemak rondlopen en daar geniet ik er ook echt van. In België voelt shoppen toch altijd een beetje aan alsof ik in mijn vrije tijd op kantoor zit.”

“Mensen vragen in de winkel vaak of iets hen staat. Soms zeg ik ‘ja’, soms ook ‘nee’. Dan kijken ze weleens raar, maar dan denk ik: “Tja, je hebt het gevraagd”.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jani Kazaltzis (@janikazaltzis) op

Vragen mensen je dan ook in je vrije tijd om tips?

“Ja, heel vaak. In het pashokje vragen ze dikwijls of hen iets staat. Soms zeg ik ‘ja’, soms ook ‘nee’. Dan kijken ze weleens raar, maar dan denk ik tja, je hebt het gevraagd. Bovendien is het net alsof je niet slechtgezind mag zijn als je bekend bent – terwijl iedereen slechte dagen heeft. Van die dagen waarop je naar de bakker moet en denkt: “Ugh, shut up allemaal”.”

“Maar dat heeft niks te maken met mijn bekendheid, eerder met mens zijn an sich. Ik weet ook wel dat ik dan beleefd moet blijven, maar ik vind het dus niet altijd even leuk. Op andere momenten vind ik het dan weer helemaal niet erg, dat hangt er heel erg vanaf.”

Is er een modetrend die je echt afschuwelijk vindt?

“De ugly shoes. Die Balenciaga’s en al die andere hele brede, dikke schoenen, ik vind ze verschrikkelijk. En iedereen draagt ze, zelfs hier bij JaniTV. Hier lach ik ook iedereen daarmee uit, hoor. Maar goed, het is een trend en trends zijn gemaakt om te dragen natuurlijk.”

“Ik vind ze niet altijd mooi, maar soms wel toegestaan. Over twee jaar lach je jezelf vast weer uit met wat je nu draagt. Karl Lagerfeld zei ooit dat trends vulgair zijn op den duur, en dat is eigenlijk wel waar.”

Als je de rest van je leven nog maar één outfit mocht dragen, welke zou dat dan zijn?

“Een smoking. Daar geraak je altijd mee weg. Je kunt de broek en de jas apart dragen en er gewoon heel veel mee doen.”

“Ik háát T-shirts met een boodschap erop. Als je wil lezen, moet je boeken kopen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jani Kazaltzis (@janikazaltzis) op

Wat vind je de leukste trend voor SS19?

“Ik heb altijd gezegd dat ik zó blij ben dat de jaren ’90 voorbij zijn en … alles is teruggekomen. De ugly shoe-trend vind ik écht ugly, maar wat ik wel leuk vind, zijn de hoge taillbroeken en de wortelbroeken. Ik vind het ook tof dat bredere broeken terug mogen, meer mensen staan met een bredere broek dan met een smalle.”

Welke boodschap mag er op jouw T-shirt?

“Ik háát T-shirts met een boodschap erop. Als je wil lezen, moet je boeken kopen. Mijn regisseur draagt weleens shirts met bijvoorbeeld ‘Bitch, fuck off‘ erop om me te plagen. Als ik echt verplicht werd om er eentje te dragen, zou ik er iets liefs op zetten. Alhoewel, ik ben niet lief. Ga dan maar voor: ‘Get a mirror‘.”

Welke trend had je stiekem willen volgen maar durfde je niet aan?

“Dat zijn er heel veel. Voor trends moet je écht een fashion-type zijn, en ik ben dat gewoon niet. Zulke mensen komen overal mee weg, ik niet. Mocht ik me opeens opnieuw helemaal onderdompelen in de stijl uit de jaren ’90, dan krijg je carnaval.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jani Kazaltzis (@janikazaltzis) op

Welke BV zou je graag eens kleden?

“Ik heb er al heel veel mogen stylen. 75% van het BV-landschap zal al weleens door mijn handen geweest zijn – ik was niet altijd hun persoonlijke stylist, maar ik deed ook heel veel werk achter de schermen van televisieshows waar wel wat BV’s de revue passeerden.”

“Er is geen BV die nog op mijn lijstje staat, maar Mariah Carey vind ik wel een uitdaging. Dat is zó’n diva, en ik vind haar outfits eerlijk gezegd zelden mooi, maar zij mag dat. Ik zou ze graag eens restylen, omdat ik bij de meeste types meteen weet wat ik moet doen, maar bij haar echt niet.”

This or that:

  • Klassieke schoenen of sneakers? “Beide, ik kan echt niet kiezen. Als ik aan het werk ben, draag ik heel veel klassieke schoenen, in mijn vrije tijd eerder sneakers.”
  • Leren jasje of jeansjasje? “Leren jasje.”
  • Jogging of kostuum?
 “Kostuum (lacht).
  • Matching shirts met je hond of met je lief?
 “Geen van beide. Ik heb het sowieso moeilijk met matching outfits.”
  • Dress like the eighties of dress like you’re 80? “Toch dat eerste dan.”
  • Underdressed of overdressed op een event? “Overdressed. Altijd. Een vriendin van mij, Inge – de eigenares van Essentiel -, is zo iemand die niet underdressed kán zijn al zou ze het willen. Dat vind ik geweldig.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NSMBL.be (@nsmblbe) op

Meer fashion favourites?

Fashion Favourites #12: Stephanie Coorevits

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Fashion Favourites #17: Jani Kazaltzis
Sluiten