Jutta
Jutta Fashion 28 feb 2019

Fashion Favourites #16: Valerie Wynants

Wanneer we ons thuis hardop afvragen wat we vandaag moeten aantrekken, antwoordt ons lief steevast: ‘Niets.’ Daarom stellen we de vraag liever aan iemand met een stijl waarvan wij achterover vallen. Op je radio kun je de outfits van NRJ-dj Valerie Wynants natuurlijk niet zien, daarom helpen wij je een handje. 

Van welk stuk in je kast zul je nooit afstand doen?

“Mijn eeuwig go to-jurkje is een zwarte maxi dress, heerlijk in de zomer. Als ik niet weet wat aantrekken ga ik daarvoor en voel ik me meteen fashionable. Ik heb ‘m al vaak aangehad op festivals en zo zitten er ook heel wat festival-herinneringen aan. Er is ook een juweeltje dat ik altijd om doe als ik wat geluk kan gebruiken.”

View this post on Instagram

?

A post shared by ⚡️ (@valeriewynants) on

Wat was je grootste miskoop ooit?

“Ik heb er veel. (lacht) Aan sommige kleren in mijn kast hangt nog een label, die heb ik gekocht omdat ze heel trendy leken, maar uiteindelijk blezen ze onmogelijk te combineren. Een absoluut dieptepunt was een paar Timberlands met een slangenprintje én studs. Ik moest en zou ze hebben en toen ik thuiskwam dacht ik: “What the fuck heb jij gekocht?”. Ik heb die schoenen dan maar wijselijk doorgegeven aan mijn zus.”

Wat droeg je toen 16 was?

“Noem het experimenteel. Ik ben altijd op zoek geweest naar iets uniek en da’s héél vaak fout gelopen, maar iedereen was een beetje fout in die tijd, toch? Ik droeg dingen die andere mensen ‘speciaal’ vonden. Maar het is net door te proberen dat je je eigen stijl ontwikkelt hé.”

Beschrijf je stijl in 5 woorden.

“Flowy, oversized, minimalistisch, een beetje tomboy en with a touch of gold, qua juwelen dan toch.”

View this post on Instagram

?

A post shared by ⚡️ (@valeriewynants) on

Kun je je ultieme shoppingtip met ons delen?

Black is never a bad idea. Ik probeer er wat vanaf te stappen, maar zwart is altijd goed.”

“Nog eentje: als je een broek wilt passen, maar geen zin hebt om aan te schuiven om ‘m te passen, dan moet je ‘m rond je nek houden. Raken de tippen elkaar net, dan past ze. Enfin, bij mij werkt dat. Wat je ook kunt doen is gewoon een grotere maat kopen en er een riem in doen, oversized is a thing.”

View this post on Instagram

voldaan.

A post shared by ⚡️ (@valeriewynants) on

Waar shop je het liefst?

(gedecideerd) “Weekday, Monki. Schoenen shop ik vooral online. Ik weet heel duidelijk wat ik wil, maar het nadeel daarvan is dat ik zelden mijn goesting tegenkom in de winkel.”

“Tweedehands is ook mijn ding, bij 22th Vintage in Hasselt verkopen ze hele coole dingen. Bij Episode passeer ik ook weleens en op citytrip stap ik ook elke tweedehandswinkel binnen. En de vintage-sectie van Asos is ook mijn ding.”

View this post on Instagram

?

A post shared by ⚡️ (@valeriewynants) on

Is er een modetrend die je echt afschuwelijk vindt?

“Niet per se, al zou ik zelf nooit heel girly dingen dragen.”

Als je de rest van je leven nog maar één outfit mocht dragen, welke zou dat dan zijn?

“Een mom jeans en een wit T-shirt. Wel eentje met hoge kraag, een V-hals is niet aan mij besteed. En gouden juwelen.”

View this post on Instagram

?

A post shared by ⚡️ (@valeriewynants) on

Wat vind je de leukste trend voor SS19?

“Layering en oversized komen terug. Ik kleed me al altijd zo, the loser the better. Ik draag nooit een strak T-shirt, ik voel me niet comfortabel als ik iets strak aan heb, hoewel ik mijn lijf wel helemaal oké vind. Er is altijd wel iets oversized aan mijn outfits.”

View this post on Instagram

?

A post shared by ⚡️ (@valeriewynants) on

Met wie van je stijliconen (dood of levend) zou je het liefst een dag gaan shoppen?

“Met Peggy Gou, een Zuid-Koreaanse/Berlijnse dj. Ze is kinda influencer en draagt veel coole grote merken en durft die zelfs te combineren met een Nike. Zeer gewaagd maar altijd geslaagd – alles wat zij draagt zou ik ook zo aantrekken.”

View this post on Instagram

?

A post shared by ⚡️ (@valeriewynants) on

This or that:

  • Hakken of sneakers? – “Sneakers. Ik heb net mijn eerste paar hakken gekocht, I don’t wear that shit.”
  • Leren jasje of jeansjasje? – “Jeans. Oversized one. Ik ben op zoek naar een goeie dus tips zijn altijd welkom.”
  • Jogging of kostuum? – “Mag het een track suit zijn?”
  • Matching shirts met je hond of met je lief? – “Met Bram, mijn lief. Ik draag ook zijn kleren. (wijst naar haar T-shirt). Hij is een van de enige jongens waar ik niet moet bij zeggen ‘Neen schat, dat past niet.’”
  • Dress like the eighties of dress like you’re 80? – “Eighties, maar nineties vind ik ook tof.”
  • Underdressed of overdressed op een event? – “I’m the queen of underdressed. Ik weet nooit wat ik moet aandoen en kom altijd underdressed aan. Maar beter dat dan overdressed, want dan voel je je misschien oncomfortabel. Draag gewoon waar je je gemakkelijk in voelt.”

Meer van Valerie Wynants?

Volg haar op Instagram en luister elke weekavond tussen 19:00 uur en 22:00 uur naar haar prachtige stem op NRJ. Enne … elke vrijdagavond krijgt ze het gezelschap van NSMBL’s  Jutta!

Meer fashion favourites?

Fashion Favourites #15: Irmy Coeckelbergs

Reageer op artikel:
Fashion Favourites #16: Valerie Wynants
Sluiten