Lesley
Lesley Fashion 17 jan 2019

Fashion Favourites #14: Miette Dierckx

Wanneer we ons thuis hardop afvragen wat we vandaag moeten aantrekken, antwoordt ons lief steevast: ‘Niets.’ Daarom stellen we de vraag liever aan iemand met een stijl waarvan wij achterover vallen. Zoals Miette Dierckx, die onlangs haar eerste collectie in samenwerking met CKS uitbracht, geïnspireerd op de zomer en op verre reizen enne … is het al zomer? 

Van welk stuk in je kast zul je nooit afstand doen?

“Mijn eigen collectie vind ik natuurlijk écht iets speciaals, al heb ik ook goede herinneringen aan de outfits die we droegen in ‘Mijn Pop-uprestaurant’. Een paar stuks werden collectief door het hele personeel gedragen, en die hangen vandaag nog altijd in mijn kast.”

“Een hemdje met parasollen op, een broekpak met veel verschillende kleuren door elkaar, … Ik draag ze niet meer, want ik vind ze niet zo mooi, maar ik kan er toch geen afstand van nemen.”

View this post on Instagram

I’d wear flip-flops on vacation. I guess that’s not cool ? #flipflopfantastic #vacationisbetterinflipflops #missyouchile #tb

A post shared by Miette dierckx (@miettedierckx) on

Wat was je allergrootste miskoop ooit?

“Ik doe nooit extreem grote miskopen, vooral dankzij mijn zussen, met wie ik vaak ga shoppen. Als ik met hen op pad ben, zeggen zij meteen eerlijk of iets me staat of niet.”

Beschrijf je stijl in een paar woorden. 

“Het klinkt een beetje marginaal, maar vroeger zei ik altijd: sexy, maar toch cute, waarmee ik bedoel dat je je vormen wel mag tonen, maar dat het geheel wel schattig moet blijven.”

Komt je eigen stijl volledig overeen met die van je eigen collectie?

“Het is een samenwerking, dus er hangen stukken tussen die ik héél mooi vind, en er zijn stukken die CKS er per se bij wilde, er zit wat speling op.”

View this post on Instagram

Happy to be back home! ? It’s my favorite month of the year. To celebrate, I teamed up with @anna_julia_acosyboutique to give away this awesome sweater. Here’s what you gotta do: 1. Follow @miettedierckx @anna_julia_acosyboutique @pippa_h_musthavebrand 2. Tag 3 people who will love this sweater 3. Cross your fingers GOODLUCK! #ikkoopbelgisch #whatiworetoday #giveaway

A post shared by Miette dierckx (@miettedierckx) on

Hoe is je collectie tot stand gekomen? Waardoor liet je je inspireren?

“Voor de silhouetten van kleedjes en rokjes keek ik vooral veel rond op Pinterest en Instagram, want er zijn natuurlijk veel verschillende opties. Ik wilde sowieso een zomercollectie vol kleur, een collectie die good vibes uitstraalt en waardoor je op vakantie wilt gaan.”

Wat is je favoriet stuk uit je collectie?

“Er zit een jumpsuit tussen met heel leuke, brede pijpen. De lange rok met print en het roze jurkje vind ik ook héél leuk geworden.”

View this post on Instagram

One of my favorite shots from the #miettexcks ? Shop now link in bio! #cksfashion #sograteful #itsalwayssummersomewhere

A post shared by Miette dierckx (@miettedierckx) on

Shop je soms ook tweedehands? Zo ja, heb je hier tips voor?

“Tweedehands shoppen kan wel wat chaotisch zijn, maar mijn tip is vooral om je niet blind te staren op hoe goed iets past. Je kunt een kledingstuk altijd laten inkorten of versmallen, dus daar moet je niet per se op afknappen.”

Kun je je ultieme shoppingtip met ons delen?

“Zoek naar combinaties, hetzij met stuks die je al hebt, hetzij met stuks die in de winkel hangen. Als je geen combinaties weet te maken, blijven die coole stuks toch maar in je kast hangen.”

Waar shop je het liefst?

“Bij & Other Stories vind ik altijd wel iets. Ook Zara en Weekday zijn favorieten. Eigenlijk shop ik vooral bij gewone winkels die je op de Meir vindt.”

View this post on Instagram

Day off ? #weekend #voormijdantoch #melkflessen #marloosbreakfastlunchbar #zebsquad #zebfashion #hasselt #mimiweekendmoduson

A post shared by Miette dierckx (@miettedierckx) on

Is er een modetrend die je echt afschuwelijk vindt?

“Vroeger was mijn antwoord op die vraag altijd Buffalo’s, maar nu komen die terug en ben ik toch stilaan van mening aan het veranderen. Misschien draag ik ze ooit nog wel. In een té diep decolleté zul je mij niet snel zien, al is dat natuurlijk niet echt een trend.”

Als je de rest van je leven nog maar één outfit mocht dragen, welke zou dat dan zijn?

“Iets sobers, waar ik overal mee kan komen opdagen. Een jeansbroek, een T-shirt en een trui, met sneakers eronder misschien? Een beetje saai, maar wel altijd goed.”

Wat vind je de leukste trend voor SS18?

“Silhouetten in één kleur: ik draag héél vaak een roze rok en een roze trui bijvoorbeeld. Neon is ook zo’n trend die ik leuk vind, maar die heb ik voorlopig nog niet gedragen.”

View this post on Instagram

Nighty-night Disneyland ? #mycupoftea #disneylandparis #ontheroadwiththeteddycoat #aurevoir

A post shared by Miette dierckx (@miettedierckx) on

Met wie van je stijliconen (dood of levend) zou je het liefst een dag gaan shoppen?

Sara Escudero van College Vintage vind ik leuk en ook Sacha van Sachaea heeft een heel toffe stijl.

This or that:

  • Hakken of sneakers? Ik kan eigenlijk echt niet kiezen, maar sneakers draag ik – ook door mijn job – wel vaker.
  • Leren jasje of jeansjasje? Leren!
  • Jogging of kostuum? Een kostuum.
  • Matching shirts met je hond of met je lief? Met mijn lief.
  • Dress like the eighties of dress like you’re 80Like I’m eighty!
  • Underdressed of overdressed op een event? Overdressed, sowieso.

Meer fashion favourites?

Fashion Favourites #13: Sarah Dimani

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Fashion Favourites #14: Miette Dierckx
Sluiten