Jutta
Jutta Fashion 6 dec 2018

Fashion Favourites #13: Sarah Dimani

Wanneer we ons thuis hardop afvragen wat we vandaag moeten aantrekken, antwoordt ons lief steevast: ‘Niets.’ Daarom stellen we de vraag liever aan iemand met een stijl waarvan wij achterover vallen. Zoals Sarah Dimani, die in de Kringwinkel eens een broek van Dries Van Noten scoorde en ons nu hopelijk gaat vertellen hoe je dat doet. 

Wat is er veranderd sinds jij in 2012 je Instagram-account oprichtte?

“In 2012 was Instagram net nieuw, niemand kende het. De pioniers waren echt groot, je wist zo welke influencers je moest volgen als je bijvoorbeeld geïnteresseerd was in mode. Nu is iedereen influencer. Enerzijds ben ik blij dat mensen op jonge leeftijd initiatief nemen, anderzijds is er zo een overaanbod ontstaan, met weinig diversiteit – iedereen draagt en doet dezelfde. Wat mezelf betreft: ik heb het warm water niet uitgevonden, maar ik was wel een van de eersten die voor modest fashion stond en dat wil ik verder uitbouwen.”

Kun je ons nog eens een definitie geven van modest fashion?

“Het is de keuze om minder huid te tonen. Dat staat volledig los van religie: je kunt het eigenlijk het best vergelijken met mensen die ervoor kiezen om enkel zwarte kleren te dragen”

Hoe bouw je een toffe modest garderobe op?

“Goeie basics zijn onmisbaar, daar kun je je outfit mee opbouwen. En verder moet je investeren in de stuks waar jij je comfortabel bij voelt. Draag je graag lange broeken, vertrek daar dan van en ga eens experimenteren met prints die je anders misschien niet zou dragen.”

Beschrijf je stijl in 3 woorden. 

“Modest, natuurlijk, maar ook ‘pop of color’ en ‘juxtaposing’ typeren me. Ik combineer graag dingen die niet bij elkaar passen. Een eightiesbroek met een ninetiesvest, fuck it, ik doe het gewoon.”

View this post on Instagram

We all love styling slim-silhouette jackets for fall and winter, but this season is about the puffer. I’m all into this statement jacket this fall/winter but there were specific things I looked for – it had to be super puffy, slightly cropped, and in an interesting color. Practical, yet chic AF. Found this gem @hm and love how it creates a more dramatic and sophisticated look. Puffer coats & jackets have been part of the runway essentials. A tip: Make sure these kind of jackets streamline your outfit by swapping out layers that won't weigh you ( or style you) down. #hm #hmxme #mydaymyjacket Also a shoutout to @kellyfober for these amazing shots! You da real MVP

A post shared by Sarah Dimani (@saraahdii) on

Ben je altijd al met mode bezig geweest?

“Integendeel: pas na het middelbaar heb ik ontdekt dat er nog iets anders bestaat dan dat schooluniform van De Dames. En toen moest ik dus een volledige kleerkast bij elkaar shoppen. De meeste influencers hebben geld, ik ben begonnen met goedkope kleren uit de Offerandestraat in Antwerpen. Ik had voor mijn opleiding net een laptop van drieduizend euro gekocht en moest daar tussen de lelijke stuks gaan graven.”

“Mode is altijd een challenge voor mij: hoe maak je van iets lelijks iets moois, van iets dat te groot is een ‘oversized’ stuk, van iets goedkoop iets dat er duur uitziet? Zo is het begonnen, en zo is het altijd gebleven. Ik ben niet die blogger die de laatste dingen koopt. Ik probeer te investeren: ik wil kledingstukken kopen die ik over tien jaar nog kan dragen. Daarom winkel ik ook vaak tweedehands – ik heb eens een sjaal van Balmain gekocht voor 1 euro.”

Van welk stuk in je kast zul je nooit afstand doen?

“Mijn brede zwarte plissébroek, die ga ik dragen tot ik oud en versleten ben. Als ik ze aanheb lijkt het een wijde rok, wanneer ik wandel zie je dat het een broek is. Ik heb ze voor tien euro tweedehands gekocht bij Jutka & Riska en draag ze elke week minstens één keer. Ook in de winter ja, maar dan wel met een panty onder.”

View this post on Instagram

This outfit basically became my uniform. I always get lazy during this time of the year, I’m not even in the mood to create new/ fun fits so I always walk around in the same things. Please say I’m not the only one ? #basicbitch

A post shared by Sarah Dimani (@saraahdii) on

Wat was je allergrootste miskoop ooit?

“Ik heb eens drie maxi-jurken van een soort Turkse AliExpress besteld en er geen enkele gedragen. Maar ze hangen nog in mijn kast en ooit ga ik er met een naaimachine langs om er iets moois van te maken.”

Hanteer je bepaalde regels als je gaat shoppen?

“Ik probeer stuks te kopen die ik meerdere seizoenen kan dragen en die je op meerdere manieren kunt combineren. Echte trendstukken laat ik links liggen, die zijn het volgende seizoen toch al uit de mode. Wat ik ook belangrijk vind, is dat ik de kleur met veel andere tinten kan combineren. Voor mij moeten dat trouwens altijd warme kleuren zijn: geen vaaloranje, maar knallend. In principe staat iedereen met elke kleur, je moet gewoon de juiste intensiteit vinden.”

View this post on Instagram

May this tan last forever cuz the struggle is real ??#lowkeypartoftheadamsfamily

A post shared by Sarah Dimani (@saraahdii) on

Hoeveel hoofddoeken heb je?

“Dat zullen er toch een stuk of honderd zijn, in allerlei kleuren en stoffen. Katoen draag ik in de zomer, polyester past beter in de winter. Pashmina is dan weer gemakkelijk voor de traditionele hoofddoek, maar ik draag ook turbans. Mijn mama heeft ook een hele kast vol, da’s een heel groot voordeel aan thuis wonen. (lacht)

“Als ik een nieuwe hoofddoek heb gekocht wil ik die meteen dragen, dan hangt mijn hele outfit daar vanaf. Als ik een saaie outfit aanheb doe ik een knallende sjaal aan om de boel wat op te fleuren.”

Mogen niet-moslima’s een hoofddoek dragen als fashion statement?

“Een sjaal kun je op zoveel manieren dragen: in je haar, rond je middel, op je hoofd. Een sjaal op je hoofd is niet meteen een hoofddoek en er zijn trouwens ook veel moslima’s die géén hoofddoek dragen. Het is een heel persoonlijke keuze, verbonden met je cultuur en je omgeving. Nog geen vijftig jaar geleden liepen de vrouwen hier ook met een sjaal op hun hoofd. Nu wordt dat altijd gelinkt aan de Islam, maar we hebben meer gemeen dan we verschillen.”

“Als jij een hoofddoek wilt dragen als fashion statement, dan mag dat.”

View this post on Instagram

There is someone out there that needs your work. There is someone out there that needs you to show up, in only the way that you know how. ✨

A post shared by Sarah Dimani (@saraahdii) on

Is er een modetrend die je echt afschuwelijk vindt?

“Buffalo’s. En ballerina’s. God forbid, ik weet niet waarom ze bestaan. En dan die koersbroekjes die Kim Kardashian draagt – je mag dat dragen van mij hé, maar het ziet er uit alsof je in je shapewear naar buiten gaat. En dan nog eentje: jassen met een kraag van dode konijnen, bah!”

Wat vind je de leukste trend voor AW18?

“Vintage plissérokken zijn terug in, en je kunt maxi-jurken weer op verschillende manieren combineren: met een broek, met cowboy-boots, … Oh, en jurken met spaghettibandjes met een T-shirt onder – dé modest way om spaghettibandjes te dragen.”

View this post on Instagram

Ready for tonights dinner #mff18 • • #primark

A post shared by Sarah Dimani (@saraahdii) on

Met wie van je stijliconen (dood of levend) zou je het liefst een dag gaan shoppen?

“Franca Sozzani, de in 2016 overleden hoofdredacteur van Vogue Italië. Op Netflix staat een film over haar, echt de moeite. Ze heeft iconische dingen gedaan, ze gaf weer betekenis aan mode. Zo was er bijvoorbeeld een campagne waarmee ze klimaatverandering in beeld bracht, met een modeshoot.”

“De mode op Instagram nu is heel shallow, leeg. Zij gaf een boodschap. Ze was een sterke vrouw, heel veel mensen hadden schrik van haar, maar ze had een klein hartje. En die Italiaanse stijl, die is helemaal mijn ding.”

Wat zou je zelf nog graag doen? Hoe zie je je carrière evolueren?

“Mijn grootste droom is om voor een modemagazine te werken, daar is nog heel veel werk qua diversiteit. Mode is zo diep, je kunt er zoveel kanten mee uit. Die magazines hebben zo’n groot bereik en toch is hun benadering vaak oppervlakkig. Dat vind ik jammer.”

“Als je een rolmodel bent, draag je een bepaalde verantwoordelijkheid. Ik probeer dat bijvoorbeeld te doen door meer awareness te creëren op Instagram, door een tussenpersoon te zijn voor mensen van uiteenlopende achtergronden.”

“Er is te veel gaande in de wereld om te geven wat mensen willen, je moet mensen – en dan zeker een jong publiek – informeren, opleiden. Mode is mijn medium.”

View this post on Instagram

What is today’s topic?

A post shared by Sarah Dimani (@saraahdii) on

 This or that?

  • Hakken of sneakers? Sneakers.
  • Leren jasje of jeansjasje? Leren jas.
  • Jogging of kostuum? Ik heb meer kostuums in mijn kast hangen dan joggings, dus kostuums. Maar dan wel gecombineerd met sneakers.
  • Matching shirts met je hond of met je lief? Ik heb geen van beide, maar zou wel twinnen met een kindje. Niet exact dezelfde outfit, maar wel hetzelfde kleurenpalet.
  • Dress like the eighties of dress like you’re 80? Eighties, definitely.
  • Underdressed of overdressed op een event? Altijd overdressed, altijd. Underdressed is niet goed voor mijn zelfvertrouwen.

En hoe zat dat nu met die Dries Van Noten-broek? Die kocht Sarah voor een schamele twintig euries, en ze wil nog wel een pro tip geven: “Tijdens de fashion week zet de Kringwinkel haar designerstukken in de kijker, en dan is de kans veel groter dat je zo’n item scoort!” Thanks gurl!

Meer fashion favourites?

Fashion Favourites #12: Stephanie Coorevits

Reageer op artikel:
Fashion Favourites #13: Sarah Dimani
Sluiten