Alex
Alex Beauty 3 jan 2019

Deze 5 factoren kunnen ervoor zorgen dat je haar uitvalt

Bij ‘haaruitval’ denk je misschien al snel aan je vader, opa (of stiekem een van je vrienden), maar ook als vrouw kan het gebeuren dat je haar uitvalt. Alleen liggen de oorzaken dan ergens anders. 

Een gemiddeld mens verliest tussen de vijftig en honderd haren per dag. Heb je het idee dat het er een stuk meer zijn? Dan kan dat verschillende oorzaken hebben. We zetten er een aantal op een rijtje.

1. Je haarverzorging

Vooral vrouwen die de haarkleuring, stijltang en haardroger niet links kunnen laten liggen zullen sneller ervaren dat hun haar uitvalt. Ook je kapsels (zoals Ariana Grande’s zware paardenstaart) en verzorgingsproducten kunnen schade aan je haar veroorzaken. Heb je het idee dat je haar meer uitvalt of sneller breekt dan gebruikelijk? Onderzoek dan eens je routine en kijk of het daaraan ligt.

Er bestaat zoiets als te veel droogshampoo en eww

2. Je borstelt je haar te vaak

Sommige mensen schijnen te denken dat je haar door het te borstelen sneller gaat groeien, maar dat is niet zo. Sterker nog, als je het vaker borstelt dan nodig, kan dat juist zorgen voor haaruitval. Laat die borstel als het even kan dus voor wat hij is.

3. Een overschot aan vitaminen

Het is natuurlijk goed om ervoor te zorgen dat je dagelijks genoeg vitaminen binnenkrijgt. Toch bestaat er echt zoiets als een vitamine-overschot, wat ervoor kan zorgen dat je last krijgt van haaruitval. Zorg er dus gewoon voor dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt, maar overdrijf niet.

4. Stress zorgt ervoor dat je haar uitvalt

Stress heeft veel invloed op het lichaam en ook op het haar. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je haar dunner wordt of langzaam uitvalt. Naast het feit dat haaruitval vervelend is, is stress natuurlijk überhaupt niet goed. Probeer dus uit te zoeken wat je stress veroorzaakt en probeer dit aan te pakken. For the sake of your hair, maar natuurlijk vooral voor je algemene gezondheid.

5. Medicatie

Verschillende soorten medicatie kunnen zorgen voor haaruitval. Bij dunner wordend haar kan het daarom verstandig zijn om even de bijsluiter extra goed te lezen, of contact op te nemen met je arts.

Als je last hebt van haaruitval, kan dit dus meerdere oorzaken hebben. Het kan variëren van iets simpels als een ongezonde haarroutine, tot stress of medicatie. Is geen van bovenstaande het geval, maar blijf je last houden van haaruitval? Dan kan het natuurlijk nooit kwaad om contact op te nemen met een professional. En dan bedoelen we niet de kapper maar je huisarts.

Regent het pijpenstelen? Deze tips tegen pluizend haar heb je nu nodig

Bron: Bustle

Reageer op artikel:
Deze 5 factoren kunnen ervoor zorgen dat je haar uitvalt
Sluiten