Jutta
Jutta Art 18 mei 2019

Deze oude Eurovision-songs kun je zéker nog meezingen

Eliot is alweer naar huis gestuurd maar wij laten het niet aan ons hart komen en kijken toch naar ‘twelve points’ Eurovision dit weekend. Maar eerst (knie)zwengelen we dat nostalgisch gevoel nog eens aan met het beste van de nillies.  

Urban Trad – ‘Sanomi’ (2003)

Puntjes voor wie de lyrics van dit nummer nog kan meezingen. Vijf jaar later was het aan Ishtar om ons land te vertegenwoordigen met een brabbeltaaltje, maar die zullen we je even besparen.

Xandee – ‘One life’ (2004)

Schandalig dat we pas 22e werden in 2004, want toen mocht Xandee ons land vertegenwoordigen met het epische – en toch wel Eurovision-proof – ‘One Life’.

Ruslana – ‘Wild Dances’ (2004)

Dat Xandee niet won lag misschien ook een beetje aan de Oekraïense die op Xena ‘the warrior princess’ leek die met de pluimen ging strijken. Wij springen nog steeds de dansvloer op als ‘Wild Dances’ passeert.

Helena Paparizou – ‘My Number One’ (2005)

Een jaar later won de Griekse Helena Paparizou en waren wij blij dat we nogmaals shakend door de living konden stuiven omdat ze haar nummer als winnares opnieuw moest brengen.

Lordi – ‘Hard Rock Hallelujah’ (2006)

Als prille tieners zaten wij gebiologeerd naar het scherm te staren toen dat ruige tuig van Lordi opkwam. Omdat mama en papa vonden dat zo’n act niet op Eurosong thuishoorde waren wij des te blijer dat ze wonnen. HARD. ROCK. HALLELUJAH!

Kate Ryan – ‘Je t’adore’ (2006)

Niet naar de finale, wel recht naar ons hart – en onze knieën. Die kniezwengel hebben we na al die jaren nog steeds niet helemaal onder de – nu ja – knie.

Marika Serifovic – ‘Molitva’ (2007)

Veel verstonden we niet van dat Servische taaltje, maar mooi is het nummer wel.

Alexander Rybak – ‘Fairytale’ (2009)

Elke tiener werd dat jaar verliefd op dit Noorse exportproduct.

Hadise – ‘Dum Tek Tek’ (2009)

Nog in dat jaar nam de Turks-Belgische Hadise deel voor Turkije. Vonden wij verraad, maar wie zijn wij.

Reageer op artikel:
Deze oude Eurovision-songs kun je zéker nog meezingen
Sluiten