Hierom deed Emma Thompson die hartverscheurende scène in ‘Love Actually’ zo goed

Entertainment

Hierom deed Emma Thompson die hartverscheurende scène in ‘Love Actually’ zo goed

We kunnen het erover eens zijn dat de scène uit ‘Love Actually’ waarin Karen (vertolkt door Emma Thompson) erachter komt dat haar man vreemdgaat, een van de meest hartverscheurende filmscènes is die er bestaan. Janken. Elke. Keer. Weer. 

De scène

In de film beseft Karen dat haar man vreemdgaat wanneer ze voor kerst een cd krijgt, in plaats van het kettinkje dat ze in zijn jaszak vond. Ze excuseert zich naar de slaapkamer, waar ze – samen met de rest van de wereld – in huilen uitbarst. Hart-ver-scheurend. Nu blijkt dat Emma de emoties van Karen zo goed over wist te brengen omdat ze zelf heel goed weet hoe het voelt om bedrogen te worden.

Hierom deed Emma Thompson die hartverscheurende scène in Love Actually zo goed

“I’ve had so much bloody practice at crying in a bedroom”

De actrice vertelt dat ze tijdens het opnemen van de scène moed putte uit haar eigen ervaring met haar ex-man Kenneth Branagh: “I had my heart very badly broken by Ken. So I knew what it was like to find the necklace that wasn’t meant for me. Well, it wasn’t exactly that, but we’ve all been through it.”

Verder vertelt ze dat ze de situatie in de scène zo goed herkende, omdat ze zelf ook genoeg tijd huilend in de slaapkamer door heeft gebracht. “I’ve had so much bloody practice at crying in a bedroom, then having to go out and be cheerful, gathering up the pieces of my heart and putting them in a drawer.”

Probeer hier maar eens niet aan te denken – en het nog erger voor jezelf te maken – de volgende keer dat je de film ziet …

Hierom deed Emma Thompson die hartverscheurende scène in Love Actually zo goed

Het huwelijk met Kenneth Branagh

Emma Thompson en Kenneth Branagh ontmoetten elkaar in 1987 op de set van ‘Fortunes of War’. Ze trouwden in 1987 en werden al snel gezien als de ‘Brangelina’ van Engeland. Dat was totdat Kenneth in 1994 Helena Bonham Carter ontmoette, waarmee hij een affaire kreeg.

Een jaar later scheidden Emma en Kenneth, waarna hij en Helena samen bleven tot 1999. Voor de Potterheads onder jullie: jep, de man van Zwamdrift had een affaire met Bellatrix. #mindblown

Wist je trouwens dat mensen die huilen tijdens films emotioneel sterker zijn?

Hou jij het ook niet droog? Mensen die huilen tijdens films zijn emotioneel sterker!

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.