Elke dag douchen? Beter niet!

Misschien heb je die warme douche wel nodig om wakker te worden of kun je niet slapen zonder. Elke dag douchen is helaas niet zo gezond voor onder meer je huid en je haar. En er zijn nog meer redenen om het niet te doen.

1. Elke dag douchen droogt je huid uit

Het is niet zo slim om elke dag warm te douchen, zeker als je van nature een droge huid hebt. Je huid wordt eigenlijk het liefst helemaal niet blootgesteld aan warm water, want hier wordt ze al snel trekkerig en nóg droger van. Bij elke douchebeurt was je de natuurlijke oliën en gezonde bacteriën die je huid beschermen weg. De ideale temperatuur voor een douche ligt laag. Of we daar dan zin in hebben is een ander verhaal.

2. Je bent sneller klaar

Of je nu ‘s ochtends of ‘s avonds doucht: wanneer je een douchebeurt overslaat kun je óf sneller naar bed óf wat langer blijven liggen. Ook je haar föhnen en in model brengen hoeft dan niet meer. Druk dus gerust nog een keertje op die snoozeknop.

elke dag douchen

3. Je bespaart water

Leuk voor het milieu én je waterrekening.

elke dag douchen

4. Je cosmeticaproducten helpen ook al een handje

Deodorant en droogshampoo zijn héél handige producten. Wist je trouwens dat je deodorant het best aanbrengt voordat je naar bed gaat? Je huid is dan droger en je zweetklieren zijn minder actief, waardoor je deodorant effectiever is en de zweetklieren sneller kan afschermen.

elke dag douchen

5. Je doucheproducten gaan langer mee

Voor je het weet zijn je shampoo en conditioner alweer op, en het zijn niet per se de goedkoopste producten die je gebruikt. Als je niet elke dag doucht, gaan ze langer mee! De kleur van je geverfde haren blijft trouwens ook veel langer mooi wanneer je minder vaak je haren wast.

Reageer op artikel:
Elke dag douchen? Beter niet!
Sluiten