Dit eiland met pinguïns kun je kopen en je bepaalt zelf de prijs

Dit eiland met pinguïns kun je kopen en je bepaalt zelf de prijs

Nog op zoek naar een vakantieoptrekje? Stop met zoeken want de Zuid-Atlanatische Falklandeilanden staan te koop. En ja, daar wil je vertoeven, want er lopen honderden zeeleeuwen, schapen en … pinguïns rond. 

Een eiland kopen

Toegegeven: we dromen er stiekem allemaal van om met onze luie kont op een onbewoond eiland te zitten. Beetje chillen, beetje niksen. #deleven. Goed nieuws voor mensen die al flink wat gespaard hebben, want er staat weer een eiland te koop.

Volgens BBC heet het Pebble Island en vind je er zeeleeuwen, schapen en vijf soorten pinguïns. Hoe gezellig is dat allemaal? Het eiland werd te koop gezet door Sam Harris uit Wales. Het land is al honderdvijftig jaar in het bezit van zijn familie, maar nu is het te lastig geworden om te onderhouden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Not a bad place to spend the summer working …. #nofilter #beach #sand #pebbleisland

Een bericht gedeeld door Samuel Miller (@fireman_sam_fi) op

Het prijskaartje

Klinkt interessant? Dat dachten we al. Het prijskaartje is nog volledig onbekend, maar Sam zou het liefst een eigenaar vinden die ook een achtergrond in de landbouw heeft – en we weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben vroeger véél tijd verkwist op Farmville.

Omdat het eiland al zolang in het bezit is van de familie is het moeilijk om er een prijs op te plakken. Degene die het eiland al die jaren geleden – in 1869 – kocht, betaalde er amper 505 dollar voor. De kans is groot dat het stukje land dus met véél winst zal worden doorverkocht.

Mocht je een dikke spaarrekening én een pinguïn-obsessie hebben weet je dus wel waar je moet zijn. Mogen we wel even op bezoek komen? Al zijn deze privé-eilanden ook helemaal prima voor ons – wij doen niet moeilijk.

Deze 10 privé-eilanden boek je gewoon via Airbnb