Food 16 apr 2018 Lesley

Eggs Benedict Day: een ode aan eieren

Zestien april. Eggs Benedict Day. Mijn mond viel open van verbazing. Niet omdat er een feestdag gewijd wordt aan gepocheerde eieren op een muffin met hollandaisesaus (dat is niet meer dan logisch), wel omdat alle andere bereidingen blijkbaar vergeten worden. Roereieren, spiegeleitjes en omeletten, bijvoorbeeld. Daarom: een ode aan eieren.

Iedereen heeft wel een dag in zijn leven die hij zich levendig voor de geest kan halen. De dag waarop je afstudeerde, de dag van de eerste kus met je lief of die dag waarop je ontdekte dat eieren dan toch niet zo slecht zijn voor je cholesterol als altijd werd beweerd.

Eggcellent

Als kind al was ik kei-enthousiast (als je niet klaar bent voor heel veel flauwe ‘ei’-mopjes stop je het best hier al met lezen) over de ovalen dopjes gevuld met zachtgekookt geluk. Elke woensdag kreeg ik omelet met kinnekessuiker (ja, ik besef dat dat een rare combi is) of een spiegelei met soldaatjes voorgeschoteld – al noemde ik dat toen een paardenoog. Sindsdien ben ik hooked – alles waar eieren in zit, vind ik bij voorbaat eggcellent (sorry, ik hou al op).

DOUBLE UP ????? ? @bon_nappetit

A post shared by eggslut (@eggslut) on

Tweewekelijks krijgen we op de redactie een nieuwsbrief toegestuurd waarin onze lieftallige collega’s de meest bijzondere (oké, belachelijke) op de redactie gehoorde uitspraken van de afgelopen twee weken neerpennen. Terwijl ik de mail vandaag open klikte, hield ik mijn adem al in (welke hond van een collega heeft er mij nu weer aan de schandpaal genageld), en stootte ik op deze quote van mezelf: “Don’t mess with my eggs.”

Nu ja, twee weken geleden had mijn uitspraak “Ik wil wel water bij de wijn doen, maar ik drink toch liever wijn” de nieuwsbrief ook al gehaald, dus het kan altijd erger.

Don’t mess with my eggs

Don’t mess with my eggs” dus. Want mijn liefde voor eieren is niet grenzeloos: met een croque madame doe je mij geen plezier en waarom mensen frietjes met een ei eten, gaat mijn verstand te boven. Geef mij een gekookt eitje en ik ben content.

GRAB A SLUT: cage-free coddled egg on top of a smooth potato purée, poached in a glass jar, topped with gray salt and chives, served with slices of baguette ? @foxhunter_nyc . . . . . . . . . . . #eggslut #eggslutla #grandcentralmarket #eggsontheregs #eeeeeats #foodbeast #buzzfeedfood #buzzfeast #eatmunchies #insiderfood #dtla

A post shared by eggslut (@eggslut) on

Elke vrijdagochtend staat de Omeletshop hier voor de deur (beste uitvinding van de eeuw!) en dan weten mijn collega’s dat ze kantoorhond Blandy in toom moeten houden. Het arme beest haat mij twee minuten hartsgrondig omdat hij geen stukje krijgt van mijn omelet (sorry, dat mag niet van je baasje), maar daarna ben ik weer zijn favoriete collega. Of dat maak ik mezelf toch graag wijs.

Eggslut

De reis van mijn dromen gaat alvast naar L.A. want daar hebben ze niet alleen palmbomen, filmsterren en Venice Beach, maar ook Eggslut oftewel het walhalla voor een een eiliefhebber zoals ik. I guess it’s true after all: Hollywood, where dreams come true. 

Maar voorlopig spaar ik nog wat verder, en ga ik trouw elke week een broodje omelet halen. Zonder kinnekessuiker.

WHO’S HUNGRY?? ???? ? @briancantstopeating

A post shared by eggslut (@eggslut) on

Reageer op artikel:
Eggs Benedict Day: een ode aan eieren
Sluiten