Hoera, daar komt de eerste Vegan Fashion Week aan

Fashion

Hoera, daar komt de eerste Vegan Fashion Week aan

We wíllen wel diervriendelijke mode, maar weten niet altijd waar te beginnen. Vrees niet: binnenkort vindt de allereerste Vegan Fashion Week plaats, waar alleen maar cruelty free kleding geshowd wordt. En die is nog très fashionable ook. 

Vegan Fashion Week

Het evenement wordt van 1 tot 4 februari gehouden in het immer zonnige Los Angeles. Gedurende die vier dagen zijn er modeshows en presentaties van diervriendelijke en duurzame modemerken, en ook diervriendelijke beautyproducten krijgen een plaats.

Dit toffe initiatief komt van Emmannuelle Rienda, een van oorsprong Franse styliste die nu in California woont en werkt. Emmannuelle zegt dat ze de mode- en beauty-industrie wil aanzetten om meer aandacht te besteden aan mensen, het milieu en dierenrechten. En ja, dat kan ook in een hip luipaardprintje.

Geen bont ….

Er komt steeds meer aandacht voor diervriendelijke mode, maar vegan fashion gaat over iets meer dan het ‘geen bont meer’ waar de grote modehuizen de laatste tijd mee uitpakken. Deze eerste modeweek is bedoeld om mensen te inspireren om op zoek te gaan naar duurzame en diervriendelijke alternatieven voor het leer van je schoenen, de wol in je trui en de zijde in je topje. En om te tonen dat je met die alternatieven net zo’n mooie look samenstelt als met ‘gewone’ kleren.

Niet toevallig in LA

Dat de eerste Vegan Fashion Week plaatsvindt in Los Angeles is geen toeval: bont produceren en verkopen is er sinds kort verboden. Geraak je niet in LA, neem dan tenminste eens een kijkje op de Instagrampagina van @veganfashionstylist Emmannuelle Rienda.

Deze app toont je hoe ecovriendelijk jouw kleding is