Lena
Lena Love & Life 16 mei 2019

Zelf ons tante Germaine kent meer van Facebook dan onze Vlaamse politici

Je kunt je vast niet meer herinneren waarover jouw (gênante) eerste post op Facebook van tienduizend jaar geleden ging, en dat geldt ook voor onze Vlaamse politici. Helaas heeft niet iedereen het aangeboren talent om grappige of nuttige posts te schrijven. We delen ze in zeven categorieën in: van de schaamteloze zelfpromotor tot de comments van foute vrienden.

1. De schaamteloze zelfpromotor

We begrijpen dat politici zichzelf moeten promoten, maar af en toe doen ze echt wel iets té hard hun best. Zo flanste Bart De Wever (NV-A) speciaal voor Facebook een foto in elkaar – inclusief het ‘Facebook voor dummies’-boek. Doorblader dat nog maar eens anders.

facebook politici

Koen Van den Heuvel (CD&V) vond één foto niet genoeg en smeet gewoon een heel album online. Interessant, die ellenlange-uitleg-over-jezelf-filter zijn wij nog niet tegengekomen. #maarwiezijnwij

Koen Van den Heuvel

Het kan natuurlijk altijd slechter beter, dus deelde Johan Danen (Groen) een heuse commercial over zichzelf. #nospon

2. De ‘ik had ze beter verwijderd’-foto’s

Niet alle politici screenen hun profiel even grondig, zo pakweg een paar weken voor de verkiezingen wanneer hun imago op z’n best moet zijn. Zo postte Conner Rousseau (sp.a) een selfie met ‘een schraal wijf’, trok Filip Dewinter (Vlaams Belang) een foto van een verkeersbord en ging Joke Schauvliege (CD&V) fietsen. Spannend!

Meyrem Almaci (Groen) zou het dan weer aan de stok krijgen met Jani. #geenfleeceplease

3. De ‘ik reageer op mijn eigen post’-politici

Als twaalfjarige postten we ook wel het een en ander op Facebook (#liefdesverdiet #bff), reageerden we op onze eigen statussen en liketen we onze eigen foto’s. Als twaalfjarigen, ja. Maar omdat onderstaande statussen van Guy D’haeseleer (Vlaams Belang), Frédéric Erens (Vlaams Belang) en Bert Maertens (NV-A) dateren van 2011, kunnen we het hen misschien vergeven.

Guy D'haeseleer

4. De saaie pieten

Te lange teksten zijn #boring. Na zo’n twee zinnen van Hannelore Goeman (sp.a)  – excuseer, één zin – verloren wij al onze aandacht. Zo krijg je ons zeker niet geïnteresseerd in politiek, gurl. Bart Somers (Open Vld), Matthias Diependaele (NV-A) en Sander Vandecapelle (PVDA) deden het niet veel beter.

5. Hey Facebook

Als je denkt dat het cool is om letterlijk te schrijven dat je op Facebook zit … Think again. Al vonden we Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) en zijn posts over zijn vakantie wel heel grappig. Zo zie je maar weer, niet iedereen zit vrijwillig op Facebook. Gelukkig is het mooi weer in Schotland. Thanks Stefaan Deboosere. Carine Van Cauter (Open Vld) zag het dan weer wél zitten. #not

 

6. De foute vrienden

Je screent je hele profiel op gênante kinderfoto’s, en elke getagde foto waar je een pint in de hand hebt verwijder je om je online imago op te poetsen. Gelukkig staan onze vrienden paraat om er ons aan te herinneren wie we écht zijn.

Zo polsen de vrienden van Annick Lambrecht (sp.a) naar een eventuele bikinifoto, noemen de maten van Stijn Bex (Groen) hem een ‘populair sletje’ en krijgt Björn Rzoska (Groen) 365 warmhartige dagen toegewenst van zijn tante Germaine. Wat zouden we zijn zonder onze vrienden, amirite?

Een badpak of een bikini?
Björn Rzoska

7. #random

Een cutie met een giga bril, een liedje of een diepzinnige quote: zo kun je je politieke carrière ook beginnen op Facebook. Toegegeven Caroline Gennez (sp.a), Dernière Dance is wel écht een schijfke. En die baby van Benjamin Dalle (CD&V) mag wel vaker op onze tijdlijn verschijnen. Maar een quote, Kim De Witte (PVDA)? Thank you, next.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Zelf ons tante Germaine kent meer van Facebook dan onze Vlaamse politici
Sluiten