Alex
Alex Beauty 24 jul 2018

Dit kun je verwachten als je voor het eerst je bikinilijn laat waxen

Als je erover nadenkt is het best vreemd: je ligt vrijwillig met je benen wijdopen op een bed, waarbij je je door een compleet onbekend persoon op een behoorlijk pijnlijke manier laat ontdoen van je schaamhaar. Waxen weird? Jazeker. Maar wordt het goed gedaan, dan mag het resultaat er zeker zijn. 

Overweeg je een bezoekje te brengen aan de waxsalon of ben je gewoon benieuwd wat andere vrouwen doorstaan om haarloos door het leven te gaan? Dit kun je verwachten van je eerste waxbeurt.

1. Je schoonheidsspecialiste heeft alles al gezien

Iedere vrouw is bij haar eerste waxbeurt een beetje self-concious. Onthoud dat de schoonheidsspecialiste al alle soorten vagina’s gezien heeft. Zolang je fris gewassen bent hoef je je dus nergens zorgen om te maken. En ja, je moet eerst schaamhaar hebben om het te kunnen laten weghalen, dus zorg dat de haartjes niet te kort zijn (maar ook niet te lang). Als je haartjes ergens tussen de vijf millimeter en anderhalve centimeter zijn, zit je goed.

2. Er zijn veel verschillende soorten brazilian

Hoe je je down under laat waxen is volledig aan jou. Je kunt alleen je bikinilijn laten waxen, een streepje laten staan, maar je kunt ook alles weg laten halen. Hoe je het beneden draagt is heel persoonlijk, wees daarom heel duidelijk over je verwachtingen tegenover je schoonheidsspecialiste.

Zo denken mannen blijkbaar écht over je schaamhaar

3. Je ligt als een soort kikker op het bed

Je schoonheidsspecialiste zal je hoogstwaarschijnlijk vragen je knieën op te trekken met je voeten plat op het bed, en vervolgens je knieën naar buiten te laten ‘vallen’. Nu lig je met je benen wijd in een soort kikkerhouding. Dit zorgt ervoor dat ze overal goed bij kan en een goed overzicht krijgt over het te waxen gebied.

4. Hygiëne primeert bij het waxen

Hygiëne heeft de allerhoogste prioriteit in deze situatie, dus heb je het idee dat er ergens iets niet schort, ben je weg. Laten we er dus even vanuit gaan dat de schoonheidsspecialiste handschoentjes draagt (of haar handen eerst even grondig heeft gewassen). Met een spateltje brengt ze gesmolten, warme (geen hete!) wax aan op het te waxen gebied. Dit hardt uit, waarna ze het er met een snelle beweging tegen de haargroei in, af trekt.

5. Het doet pijn

We kunnen hier heel kort over zijn: je gaat pijn lijden. Is het ondraaglijk? Nee. Is het prettig? Absoluut niet. Een geruststelling: het duurt maar heel even. Daar komt bij dat het iedere waxbeurt iets minder pijn doet. Er komen steeds minder haartjes terug, en zij die terugkomen, zijn zachter dan wanneer je ze scheert. Maak daarom ook niet de fout tussendoor te scheren, want dan ben je weer terug bij af.

6. Je billen worden meegewaxt

Het ligt er natuurlijk aan bij welke salon je het laat doen, maar verschiet er niet van als ook je bilnaad gewaxt wordt. Yep, dit is even ongemakkelijk, maar het hoort er nou eenmaal bij. Daar komt bij dat punt 1 ook hier geldt: je schoonheidsspecialiste heeft écht alles al gezien. Een kleine geruststelling: dit doet echt veel minder pijn dan je bikinilijn. Mocht je het nu echt niet fijn vinden, kun je dit natuurlijk gewoon aangeven.

7. Overige haartjes worden verwijderd met een pincet

Om het geheel af te maken, worden achtergebleven haartjes nog even verwijderd met een pincet. Zo is alles écht goed glad en kom je niet een half uur later ineens nog een verdwaald haartje tegen.

8. Het gewaxte gebied krijgt nog enige nazorg

Om te zorgen dat het niet geïrriteerd raakt, of er ontstekingen optreden, wordt je (extreem gevoelige huid) nog even ingesmeerd met een kalmerende, hydraterende crème.

9. Een beetje irritatie na de behandeling is normaal

Het is niet raar als je na de behandeling een beetje gevoelig bent, down-under. Heb je toch het idee dat er dingen gebeuren die niet kloppen, schroom dan niet een belletje te plegen naar de salon. Daar zitten de professionals die jou uit kunnen leggen wat er aan de hand is. Zo voorkom je ook dat de volgende keer hetzelfde gebeurt.

Good luck! 

Reageer op artikel:
Dit kun je verwachten als je voor het eerst je bikinilijn laat waxen
Sluiten