Lesley
Lesley Love & Life 28 mrt 2018

Waar moet je heen op een eerste date?

Er zijn eerste dates waarbij je jezelf in gedachten al voor het altaar ziet staan. En dan zijn er eerste dates waarbij je je zus op speed dial hebt staan, zodat ze je kan komen redden. 

Waar naartoe op die eerste date?

Vlak voor een eerste date zit je met duizend vragen. Wat moet ik aantrekken? Waarover moet ik het hebben? Hij zal toch niet zo’n zenuwachtig lachje hebben als Alain Van Dam?

Eerste date: waar naartoe?

Bioscoop?

Naar de bioscoop? Daar zit je twee uur lang awkward naast iemand die je amper kent en durf je niet eens popcorn te nemen, want misschien raak je zijn hand wel aan en hij moest maar eens denken dat je eager bent.

eerste date waar

Restaurant?

Iets gaan eten? Hm, een lastige. Kan heel leuk zijn. Kan ook tergend langzaam voorbijgaan als de date tegenvalt en je niet weg kunt omdat je nog op je spaghetti vongole zit te wachten. Pro-tip: laat dat driegangendiner voor tijdens een derde of vierde date. Dankzij deze eerste dates hou je de sfeer wel relaxed.

1. Maak een stadswandeling

Samen wandelen maakt de sfeer meteen al veel losser dan wanneer je tegenover elkaar neerzit. Net dat is op een eerste date – wanneer je elkaar nog niet (goed) kent – een groot voordeel. Toon hem je favoriete plekken in de stad of laat je door hem mee op sleeptouw nemen. Gespreksstof gegarandeerd.

2. Ga naar de dierentuin

Jullie kunnen natuurlijk altijd in het park gaan wandelen, maar daar loop je al snel het risico om te vervallen in ‘Koud, hé?’-conversaties. In de dierentuin is dat risico minder groot. Ja, het kan er ook flink koud worden, maar je hebt zoveel andere dingen om over te praten dan de temperatuur. Hoe schattig dat babynijlpaard is en hoe erg olifantenmest stinkt, bijvoorbeeld.

eerste date waar

3. Ontsnap uit een escape room

Oké, een beetje risky en misschien niet de allerbeste optie als je extreem competitief bent ingesteld. Maar de euforie als je uit zo’n ding geraakt, is zo groot dat je die waarschijnlijk wel verwart met verliefdheid, dus dat kan niet mislopen, toch? En als het wel misloopt: zo’n ontsnapping duurt ook maar een uur, dus als de date echt heel erg tegenvalt, dan smeer je hem daarna gewoon.

4. Ga samen een ijsje eten

Want: ijs. Je kunt op een mooie lentedag wat door de stad slenteren met een ijsje (weet hij meteen dat hij op het punt staat iets te beginnen met een meisje dat drie bollen naar binnen kan werken), waardoor je meteen een ontspannen sfeer creëert. Al moet je misschien wel een éxtra goede indruk maken, aangezien de kans reëel is dat je aan het einde van de date overal ijs hebt hangen.

eerste date waar

5. Ga iets drinken

Serieus: zo simpel, maar zo effectief. Nul punten voor originaliteit, we know, maar wij zijn grote fan van dates op café. Je kunt mensen kijken, het is ongedwongen en als het toch wat stroef verloopt, kun je moeiteloos overschakelen op cafépraat. En wij zijn veel leuker na twee rode wijntjes, dat geven we graag toe.

6. Ga bowlen

Klinkt misschien een béétje suf, maar net daarom kan het ook heel grappig uitdraaien. Samen iets gaan doen zorgt meteen voor een band waar jullie later eventueel kunnen op terug vallen. En je kunt dat kontje al eens checken, ja.

Reageer op artikel:
Waar moet je heen op een eerste date?
Sluiten