Jutta
Jutta Health 17 jan 2018

Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag een half uur wandelt

Tenzij je een hond hebt zul je waarschijnlijk niet veel wandelen. Het klinkt suf en lijkt tergend traag te gaan, maar wandelen heeft wél een positieve invloed op je lichaam. Met een half uurtje per dag verbrand je calorieën én je wordt er kalmer van.

Ga voor de afwisseling eens te voet naar het station en ervaar zelf hoe fijn een stukje wandelen kan zijn.

Wandelen kalmeert je 

Een eindje wandelen heeft een kalmerende invloed op je humeur. Je hoeft er zelfs niet voor naar het park te gaan. Gewoon een blokje om wandelen (al dan niet met muziek in je oren) kan al deugd doen.

Het stimuleert je creativiteit

Wanneer je onder tijdsdruk een creatief idee moet bedenken, blokkeert je brein weleens. Zodra je een luchtje gaat scheppen, produceert je brein vaak plots het ene leuke idee na het andere. Probeer het volgende keer maar eens.

Je krijgt er meer zin van om te sporten

Je dagelijkse wandelingetje zet je misschien wel aan tot méér bewegen. Als je al een tijdje wandelt, is joggen een leuke volgende uitdaging.

Je verbrandt er 150 calorieën mee

Het is uiteraard afhankelijk van je gewicht en van je wandeltempo, maar gemiddeld verbrand je honderdvijftig calorieën door een half uurtje te wandelen. Zo hoef je je niet schuldig te voelen over dat laatste koekje.

Wandelen wakkert je spijsvertering aan

Als je eten op je maag ligt, is het goed om eventjes te gaan wandelen. Je spijsvertering komt zo beter op gang en je bloedsuiker blijft stabiel.

En tenslotte: het maakt je benen sterker

Zelfs al wandel je maar een halfuurtje per dag, de spieren in je dijen en je kuiten worden hoe dan ook sterker. Als je dit ook nog eens combineert met een spierverstevigende work-out, zie je nog meer verschil.

Reageer op artikel:
Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag een half uur wandelt
Sluiten