Lesley
Lesley Food 25 apr 2018

Easy does it: no-bake chocoladetaart

Het is niet zo dat we geen keukenprinsessen zijn, de keuken is gewoon niet zo’n fan van ons. Tenzij we aan de slag gaan met recepten die eigenlijk niet kunnen mislukken, zoals deze no-bake chocoladetaart.

De voordelen van deze taart zijn eindeloos: je kunt hem tot twee dagen van tevoren maken, je hebt geen oven nodig, iedereen vindt hem lekker en hij kan bijna niet mislukken. Gebruik een taartvorm met losse bodem met een doorsnee van 20 centimeter. Heb je die niet? Je kunt ook een springvorm met dezelfde doorsnee gebruiken.

Wat heb je nodig voor 10 tot 12 personen?

  • 200 gram digestivekoekjes
  • 90 + 60 gram roomboter in blokjes
  • 150 gram slagroom
  • 210 gram pure chocolade in stukjes + extra ter garnering
  • 30 gram volle melk
  • 60 gram kristalsuiker
  • ter garnering: 250 ml slagroom + 2 eetlepels kristalsuiker
no-bake chocoladetaart

Zo maak de je de no-bake chocoladetaart

Om de bodem te maken smelt je 90 gram van de boter op een laag vuur. Hak  de koekjes fijn in de keukenmachine.

Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en vul de taartvorm met het mengsel. Druk aan met een lepel of glas. Maak ook een randje van de koekkruimels aan de buitenkant van de bakvorm. Zet minstens een half uur afgedekt in de koelkast om stevig te worden.

Maak nu de ganache: doe de suiker met de room en melk in een pannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur en meng er de stukjes chocolade door zodat ze smelten.

Zodra het mengsel egaal is, voeg je de resterende blokjes boter toe. Roer tot ze gesmolten zijn en laat de ganache afkoelen tot op kamertemperatuur.

Vul de taartbodem met de ganache en laat minstens drie uur afgedekt opstijven in de koelkast. Serveer met luchtig geklopte slagroom en wat schaafsels van pure chocolade.

no-bake chocoladetaart

Culy

Reageer op artikel:
Easy does it: no-bake chocoladetaart
Sluiten