Jutta
Jutta Fashion 24 apr 2018

Dit duurzame T-shirt gaat de wereld redden

Dat de mode-industrie ontzettend vervuilend is, hoeven we je niet meer te vertellen, al ‘vergeten’ we dat met z’n allen wel eens als we in pakweg de Zara staan. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel initiatieven voor een meer duurzame mode, zoals bijvoorbeeld dit T-shirt. 

De wereld redden met een T-shirt

RepAir is niet zomaar een duurzaam T-shirt. Zoals te verwachten wordt het geproduceerd op een ecologisch verantwoorde manier, maar daarnaast is het in staat om uitlaatgassen op te vangen. Whut?  Jep, het T-shirt kan de uitstoot van twee auto’s absorberen en de lucht zuiveren.

RepAir duurzaam T-shirt

Hoe kan dat? In het borstzakje zit een anti-bacterieel carbongaasje verwerkt. Dit sponsje absorbeert vervuilde lucht zoals stikstofoxide en zwaveloxiden. De schone lucht kan daarna zijn weg gewoon vervolgen.

Italiaans onderbroekenmerk

Het kledingstuk is gemaakt van een bijzonder materiaal, dat de naam ‘The Breath’ meekreeg. Het werd ontwikkeld door een Italiaanse techbedrijf en nu dus voor het eerst gebruikt in T-shirts. Om te zorgen dat die dingen er een beetje fashionable uitzien, kwam er gelukkig ook een modemerkje aan te pas: Kloters.

Not kidding you, er bestaat dus echt een merk dat Kloters heet en … het verkoopt onder andere mannenonderbroeken. Hehehe. Je zou denken dat die ontsproten is aan het brein van een dronken Vlaming of Nederlander, maar nee, het is een Italiaans label.

Die ragazzi hebben waarschijnlijk geen idee dat wij het prachtige woord ‘kloten’ in ons vocabularium hebben zitten en anders zouden ze daar eens hartelijk om lachen. Nu houden ze zich gelukkig met belangrijker zaken bezig, zoals duurzame mode maken. Die ook nog eens mooi is. Molto bene! 

RepAir duurzaam T-shirt

RepAir op Kickstarter

Het RepAir-T-shirt is gemaakt van duurzaam katoen, dat verbouwd wordt in Italië. De productie gebeurt met minder water dan bij het gangbare katoen en er worden ook geen pesticiden ingezet. Wil je zo’n T-shirt op de kop tikken, dan kun je binnenkort deelnemen aan de voorverkoop via Kickstarter.

Want

Reageer op artikel:
Dit duurzame T-shirt gaat de wereld redden
Sluiten