Lesley
Lesley Health 11 feb 2018

Drunk yoga: hoe je plots wél sportief wordt

Wij zijn niet echt fanatieke sporters. Of sporters tout court. Tja, met vriendinnen op de zetel zitten met een goed glas wijn en een XL-pizza erbij is nu eenmaal vaak aanlokkelijker dan een avondje in de fitness. Tenzij …

Drunk yoga

Jawel, een yogaschool in New York biedt nu drunk yoga aan. Het spreekt redelijk voor zich, maar het concept houdt dus in dat je wijn drinkt tijdens de yogales. “Leuk, maar waarom?” vraag je je nu misschien af.

Nou, daar heeft Eli Walker, de bedenker van drunk yoga een antwoord op: “By integrating yoga with wine, I’m highlighting the communal aspects of both through a soulful celebration of mindful movement for the purpose of cultivating happiness, and I believe that happiness is health.” Oh ja, lekker wazig, Eli. In normale niet-yogataal: omdat je van wijn blij wordt en omdat blij zijn gezond is. Kunnen we ons wel in vinden. Chardonnay, iemand?

Celebrating the perfect spring Sunday yesterday in the park with #dancerspose + #sauvignonblanc 7/100 #the100dayproject #aposeadaynamaste

A post shared by Yoga Unwined (@yogaunwined) on

Iedereen aan de drunk yoga?

Sporten wordt op deze manier ineens een stuk aantrekkelijker. Maar of je van drunk yoga een summer bod krijgt valt te betwijfelen (want calorieën) én je kunt je afvragen of het verstandig is elke dag een lesje te volgen, maar leuk is het wel.

Met mate kan het echt niet zoveel kwaad om een glaasje wijn naast je matje te hebben staan. Al wordt het waarschijnlijk wel een stuk lastiger om een zonnegroet of een downward facing dog uit te voeren met een wijntje op. Maar dat kun je natuurlijk ook gewoon zien als een extra uitdaging.

Reageer op artikel:
Drunk yoga: hoe je plots wél sportief wordt
Sluiten