Jutta
Jutta Food 25 jun 2019

Zo krijg je je drankjes snel koud met dit pokkeweer

Met onze ogen rollen is te veel gevraagd op hete dagen als deze, maar als er nu nog één iemand zegt ‘dat het warm is’ gaan we het toch doen. Just kidding: wij komen niet buiten en zetten ons op het terras met een koud drankje. Zo krijg je je drank snel koud én blijft het ook fris.

Disclaimer: hoe aanlokkelijk een fris glas rosé ook is, drink zeker op hete dagen als deze voldoende water!

1. Grijp naar je keukenrol

Wanneer je flessen frisdrank, bier of wijn snel wilt koelen, rol ze dan apart in vochtig keukenpapier en leg ze 10 tot 15 minuten in de vriezer. Het vocht in het papier zal verdampen, wat ervoor zorgt dat je drankje snel koelt. Dit werkt overigens ook prima met een (propere) keukenhanddoek, die je wanneer je drank koud is nog kunt gebruiken om je oververhitte lijf mee te deppen.

2. Vries wat druiven in

Natuurlijk kun je een glas wijn serveren met ijs, maar wanneer je een goede (lees: dure) wijn wilt drinken vinden wij het persoonlijk zonde om daar een half waterig drankje van te maken. Bevroren druiven bieden dan de oplossing. Wees niet bang dat je wijn daardoor te veel naar druif gaat smaken: het velletje van een druif zorgt ervoor dat de smaak netjes in de druif blijft en niet met je wijn mengt.

3. Voeg wat zout toe om je drinken snel koud te krijgen

Nee, niet aan je drankje. Voeg een paar handjes zout aan je emmer met ijs toe en roer goed door. Zout zorgt ervoor dat de temperatuur van het ijs iets stijgt waardoor het gaat smelten. Dat lijkt misschien iets wat je wilt voorkomen, maar dat is het niet! Op die manier gaat het ijs namelijk net beter rond je flessen zitten en koelen je drankjes dus ook sneller. Het maakt niet uit welk zout je hiervoor gebruikt, al zouden we niet snel een paar handjes dure fleur de sel in de emmer strooien.

4. Houd drank koel met flessen water

Wanneer je drank lekker koel is, wil je dat natuurlijk ook zo houden. Dat doe je met flessen bevroren water die je bij je drank steekt. Voordeel: zodra alles iets begint te smelten heb je ook nog eens lekker koud water op een warme dag.

Ook leuk: 10 tips om die duivelse hittegolf te overleven

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Zo krijg je je drankjes snel koud met dit pokkeweer
Sluiten