Jutta
Jutta Love & Life 13 okt 2018

‘Drankhangen’ is de nieuwste trend uit Finland en wij zijn fan

Ga er maar even voor zitten, lekker comfortabel en onderuitgezakt op je zetel. Wijntje in je hand, voetjes omhoog, dekentje dabei. KlaarDit is dus de nieuwste trend uit Scandinavië: kalsarikänni oftewel ‘drankhangen’.

Drankhangen is hip

Deze nieuwe trend uit Finland is hot en je schijnt er ook nog eens gelukkiger van te worden. De term drankhangen geeft het al een beetje weg, maar dit is dus écht heel eenvoudig: je gaat onderuitgezakt op de sofa zitten met een goed (lees: vol tot de rand) glas alcohol in je hand, je zapt hooguit wat op tv of bingewatchet de hele avond je favoriete serie.

Kalsarikänni maakt je gelukkiger

Wij kunnen best geloven dat dit ervoor zorgt dat je je gelukkiger voelt. Scandinaviërs scoren elk jaar het hoogste op de wereldwijde geluksindex en dat kan geen toeval zijn als ze daar aan dit soort activiteiten doen.

Een officieel begrip in Finland

Op de overheidspagina van Finland wordt een definitie van het begrip gegeven: ‘The feeling when you are going to get drunk home alone in your underwear – with no intention of going out.’ En wij maar denken dat we ons een beetje moeten schamen voor wat we al jaren elk weekend doen.

Net als hygge en co is deze ‘trend’ natuurlijk je reinste flauwekul vooral een manier om weer geld te slaan uit een lang bestaand fenomeen, maar wij laten het niet aan ons hart komen en schenken nog een glaasje in.

PS: we hebben nog een leuke sport voor jou. Het is met yoga en zat worden.

Lees ook:

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
‘Drankhangen’ is de nieuwste trend uit Finland en wij zijn fan
Sluiten