Cami
Cami Fashion 11 sep 2018

Applaus voor dragqueens en transgenders op de catwalk op NYFW

Een van de belangrijkste mode-evenementen ter wereld vindt deze week plaats: New York Fashion Week. In deze week vol catwalks, streetstyle-sterren en afterparty’s kijkt de modewereld met een vergrootglas naar wat er gaande is. Dat er daar twee modeshows, een met dragqueens en een met transgenders in de hoofdrol, zich afspelen is enorm voor de LHBT-community en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#nyfw

Een bericht gedeeld door GIGI GORGEOUS ?? (@gigigorgeous) op

Transgenders bij Marco Marco

Een designer uit Los Angeles, Marco Morante van het merk Marco Marco, stuurde deze week transgenders op de catwalk om zijn collectie te showen. Het gebeurt wel vaker dat er transgenders een show meelopen, maar niet dat alle 34 (!) modellen trans zijn. YouTube-ster en influencer GiGi Gorgeous en actrice Trace Lysette liepen ook mee.

Vele mensen uit het publiek postten beelden van de show met de hashtag #TransIsBeautiful, die een van de beroemdste transgenders Laverne Cox startte in 2015. Ook zij was bij de show en schreef daarna op social media dat haar hashtag alweer voor een overwinning zorgde in de transcommunity.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door laverne cox (@lavernecox) op

Dragqueens bij Opening Ceremony

Ook het merk Opening Ceremony toonde haar lente- en zomercollectie van 2019 op NYFW deze week. In samenwerking met het programma ‘Ru Paul’s Drag Race’ organiseerden ze een modeshow die ‘The Gift Of Showz’ heette en New Yorkse dragqueens in de hoofdrol plaatsten.

Dragqueens en mode zijn twee kunstvormen die elkaar wel vaker kruisen, maar opnieuw is de aandacht die er gaat naar Opening Ceremony op de Fashion Week van New York een overwinning voor de LHBT-gemeenschap. Ook Christina Aguilera was van de partij en steunt daarmee een goed initiatief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Opening Ceremony (@openingceremony) op

Wij bij NSMBL kunnen alleen maar enthousiast klappen. We houden van mode en zien kledij als een vorm van zelfexpressie, no matter wat je geaardheid of gender is. Hoera voor NYFW! Dit zijn trouwens zes transgenders om naar op te kijken.

6 transgenders om naar op te kijken

Reageer op artikel:
Applaus voor dragqueens en transgenders op de catwalk op NYFW
Sluiten