Jutta
Jutta Beauty 18 jun 2018

Maak dit bananenmasker en eet de rest op als ontbijt

Tijd besparen in de badkamer én bij het ontbijt? Dat klinkt als iets waar wij notoire nachtmensen wel fan van zijn. Doe zoals ons en maak dit bananenmasker voor je gezicht. Het kost je maar vijf minuten – kan je weer wat langer in bed blijven liggen – en de overschot eet je gewoon op!

Het online foodieplatform Food52 deelt regelmatig receptjes die je in minder dan vijf minuten kan klaarmaken, waaronder dit heerlijke gezichtsmasker. Het verzacht en hydrateert je snoet en is tegelijk een gezichtsscrub én een ontbijtje. Dit heb je nodig:

  • Een halve eetlepel havervlokken
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Een halve eetlepel honing (liefst biologisch)
  • Een derde van een banaan
  • Optioneel: enkele druppels citroensap. Gevoelige huid? Dan laat je dit zuur er beter uit.

Zo maak je het bananenmasker

  • Vermaal de havermout in een vijzel. De grove stukjes die je overhoudt, dienen als scrub in je bananenmasker en als carbs in je ontbijt.
  • Prak de 1/3 banaan fijn. De overige 2/3 van je stuk fruit kan je ondertussen al opeten.
  • Gooi de Griekse yoghurt, de honing, de banaan, de havermout en eventueel een paar druppels citroensap in een (ontbijt)kom en meng goed door elkaar.

Breng het masker in draaiende bewegingen aan op je fris gewassen gezicht en laat vijf minuutjes intrekken. Ondertussen kan je de rest van het masker al naar binnen werken en snel je tanden poetsen. Afspoelen, dagcrème aanbrengen, misschien een veegje make-up en you’re good to go. 

Reageer op artikel:
Maak dit bananenmasker en eet de rest op als ontbijt
Sluiten