Jutta
Jutta Liefde & Seks 27 dec 2018

Deze 4 dingen vinden de meeste singles vreselijk om te horen

Soms vind je single zijn stom, maar net zo vaak ben jij écht een happy single. Toch lijkt het altijd alsof mensen het zielig voor je vinden dat je vrijgezel bent en krijg je ongevraagde opmerkingen, zoals deze vier. 

1. “Ik ga je koppelen aan mijn vriend/collega/neef/huisgenoot”

Lief dat er aan je gedacht wordt, maar het kan ook enorm irritant zijn als al je vrienden constant in de rol van Cupido kruipen zonder dat je erom vraagt. Hoewel blind dates misschien werken voor prins Harry en Meghan Markle, is de kans toch iets groter dat het vreselijk awkward is en je de hele date het geluid van krekels op de achtergrond hoort.

Daarnaast kan de vraag zelf ervoor zorgen dat je je een beetje ongemakkelijk voelt. Hoe ga je een aanbod afslaan zonder je vriend of vriendin te kwetsen? Of ga je wél op date terwijl je geen zin hebt en allang weet dat het drie keer niks wordt? Je vrienden zouden er vanuit moeten gaan dat je het wel aangeeft wanneer je die ene vriend die in de schoenenwinkel werkt knap vindt.

2. “Je probeert niet hard genoeg”

Ten eerste, daten is niet iets zoals koken. Je kunt het niet leren door er veel tijd in te steken. Het is iets heel ingewikkelds en moeilijke dingen zoals emoties komen erbij kijken. Koken is gewoon stappen volgen.

Je kunt jaren lang elk weekend hebben gedatet, dat is echt geen garantie dat het ineens wél goed uitpakt. Je kunt daarnaast niet ‘proberen’ om op iemand verliefd te worden of ‘proberen’ een klik te krijgen. Die dingen gebeuren gewoon (of niet dus).

3. “Je bent vrijgezel?! Maar je bent zo *vul positieve eigenschap in*!”

Dank je? Het is allemaal lief bedoeld, maar dit is een beetje een gekke opmerking. Het is namelijk niet zo dat mensen die vrijgezel zijn, automatisch beschikken over nare eigenschappen. Er is niks mis met je als je single bent.

Dus als iemand zegt dat je zo aardig, spontaan, slim, lief of iets dergelijks bent, heb je daar vrij weinig aan. Daarnaast zorgt deze opmerking voor ongemakkelijkheid want ‘dank je’ zeggen is niet helemaal op z’n plaats. Aan de andere kant is het wel een compliment. Zie je? Verwarrend.

4. Iets over hoe ongelukkig je vast zult zijn, zoals “Maak je geen zorgen”

Natuurlijk heb je af en toe van die momenten waarop je bang bent om alleen te sterven met je dertig katten. De angst om nooit de ware te vinden, hebben veel mensen. Maar het is ontzettend belangrijk om te beseffen dat je leven niet pas begint zodra je een partner hebt gevonden.

Er zijn zoveel meer dingen in het leven waar je van kunt genieten. Het zou zonde zijn om je zorgen te maken over het vinden van een partner en daardoor niet te genieten van de dingen die je nu al hebt.

De meeste vrijgezellen hebben momentjes waarop ze hartstikke content zijn met single zijn en momentjes waarop ze het niet fijn vinden om single te zijn. Dat hoort er bij. En hup met die YOLO nu!

Singles’ Day: 7 redenen waarom single zijn geweldig is

Reageer op artikel:
Deze 4 dingen vinden de meeste singles vreselijk om te horen
Sluiten