Jutta
Jutta Leuke dingen doen 22 mrt 2019

Dit weekend kun je gaan discodansen en … naar het strand!

Nog geen plannen dit weekend? NSMBL tipt je de leukste feestjes, evenementen en bars, zodat je haast zou vergeten dat er na die kater weer een werkweek aankomt.

Disco disco!

De Kompass Club is dicht en Studio 54 is dicht, waar gaat het naartoe met de wereld? Die laatste – en legendarische – nachtclub sloot natuurlijk al wat langer geleden de deuren: na 1986 zou er nooit meer gedanst worden. #huilen

Jij was toen waarschijnlijk helemaal nog niet geboren, maar zelfs de kleinste kleuter kan niet blijven stilstaan wanneer er disco-muziek uit de luidsprekers knalt. En dat is precies wat er te gebeuren staat in DE Studio nu zaterdag.

Voor je de beentjes losgooit in glitterpak kun je trouwens nog naar twee filmvoorstellingen over het nachtleven en Studio 54, dan weet je meteen waarom de club zo legendarisch was.

Hiphopfestival Out The Frame

Out The Frame in de Gentse Vooruit is not your ordinary hiphopfestival. Hier mag er nog buiten de lijntjes van de reguliere hiphop gekleurd worden, wat maakt dat je bijvoorbeeld indie- en elektronica-invloeden herkent. Gevestigde waarden tonen er hun avontuurlijke nevenprojecten, en jij kunt over een jaar aan iedereen vertellen dat je de hiphop-headliners van dat moment al láng geleden ontdekt hebt. #trendsetter

Uitwaaien op het strand …

… en de boel daar meteen een beetje mee opruimen, want zondag is het de Clean Beach Cup. In alle Belgische kuststeden worden de stranden ontdaan van rommel en vuil door duizenden vrijwilligers. Klinkt misschien suf, maar wil jij tussen de plastic flessen en zakken liggen deze zomer?

Al dat afval staat niet zo mooi op je Instagram-feed en de zee zelf wordt er ook niet blij van. Handen uit de mouwen, fluohesje aan (of hippere outfit, het is het opruimen dat telt) en gaan. En daarna wijntjes drinken op een terraske met je squad natuurlijk.

PS: Wie de zoetgevooisde stem van NSMBL’s Jutta graag eens wil horen kan elke vrijdag luisteren naar radio NRJ, waar ze je samen met Valerie Wynants het weekend inloodst.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dit weekend kun je gaan discodansen en … naar het strand!
Sluiten