Cami
Cami Entertainment 20 jul 2018

Deze dingen deed jij ook altijd om naar de – intussen bijna uitgestorven! – tv te kijken

Als kind speelden we braafjes buiten, hielden we ons bezig met kleurpotloden op onze slaapkamer … of hingen we uren voor de tv. Was jij ook zo verslaafd aan de grote zwarte doos (en op termijn dunnere plaat)? Dan ken je deze situaties nog wel. Gelukkig maakten we toen nog geen ‘Musically’-filmpjes, want die generatie zal niet nostalgisch, maar enorm beschaamd terugkijken op hun kindertijd.

tv

Zappen naar zenders

In onze tijd was er een overaanbod aan programma’s. Zo kon je een hele namiddag vullen met het ene topprogramma na het andere. Eerst ‘Spring’ en dan ‘W817’ was sowieso ook jouw ritueel. Daarna nog even kijken wat er op Nickelodeon was. Je kende de zendernummers perfect uit je hoofd en de knoppen van het ‘kaske’ waren versleten op die toetsen.

tv

Broers en zussen

National Sibling Day bestaat enkel en alleen om je te excuseren voor de keren dat je vroeger vocht met je broer of zus om de afstandsbediening in handen te krijgen. Andere keren speelden jullie dan weer na dat jullie ‘Totally Spies’, ‘Kulderzipken’ of de feetjes van ‘Winx Club’ waren.

tv

Je ouders hebben afgezien

Zeuren om langer tv te mogen  kijken, we waren er allemaal meesters in. Je ouders deden nog zo veel pogingen om je in de buitenlucht te krijgen, jij moest en zou de namiddagfilm van Ketnet in de zomervakantie zien. En die plassende Baby Born uit de reclames tussen de programma’s wilde je ook.

Oh ja, enne, je wilde je je huis laten ombouwen voor ‘Huis Op Stelten’ en hoopte stiekem dat ‘Fata Morgana’ naar jouw gemeente kwam. Anderzijds, wilden je ouders je straffen of belonen moesten ze nog maar over je tv-tijd beginnen. Nog geen kwartier later was je kamer opgeruimd.

tv

Engagement

Als kind kon je helemaal opgaan in de tv-programma’s van toen. Je zat mee te roepen met de kandidaat van de ‘Ketnetkroket’, je was verliefd op de ‘wrappers’ en stuurde tekeningen naar 1043 Brussel. Bovendien ken je nog steeds de begingenerieken van ‘Spongebob’, ‘As Told By Ginger’, ‘Jimmy Neutron’, ‘Avatar’ … Hoor je ze al terugkomen?

tv

We keken misschien wat te veel naar dat verdomde ding, maar hopen toch ergens dat onze kinderen evenveel plezier kunnen halen uit tv-programma’s als ons vroeger. Zo kunnen we toch stiekem nog eens een keertje meekijken naar hysterisch drukke en knotsgekke shows.

Herinner je je trouwens deze pronkstukken uit je slaapkamer nog?

Deze 11 pronkstukken waren onmisbaar in je tienerkamer

Reageer op artikel:
Deze dingen deed jij ook altijd om naar de – intussen bijna uitgestorven! – tv te kijken
Sluiten