Jutta
Jutta Love & Life 12 aug 2018

Digitaal opruimen op trage smartphones en overvolle bureaubladen

Is je smartphone nog trager dan jij wanneer je op maandagochtend je bed uit moet komen en lijkt er wel een bom ontploft te zijn op het bureaublad van je pc? Dan is het tijd om eens digitaal op te ruimen. Hier zijn enkele tips.

1. Verdeel en heers

De belangrijkste vraag is: welke apps en programma’s gebruik je nog? Als je moeite hebt om dingen te verwijderen, stel jezelf dan de vraag wanneer je die app voor het laatst gebruikt of geopend hebt. Is dat langer dan zes maanden geleden? Dan kun je echt wel zonder.

2. Structuur

Nu je weet welke programma’s je absoluut niet kunt missen, is het tijd om wat structuur aan te brengen onder de survivors. Alle losse afbeeldingen op je pc zet je in een map (het liefst met submappen daarin).

Op een smartphone kun je mappen maken op basis van het doel van de apps. Spelletjes, praktisch (Google Maps, rekenmachine, …), sociale media, … Of rangschik jij de apps liever op kleur?

3. Houd de rommel binnen de perken

Om een nieuwe digitale wasteland te voorkomen kun je enkele maatregelen nemen. Zet die duizenden foto’s van je hond ineens in het juist mapje van zodra je ze op je pc uploadt of ga op zijn minst op het einde van de week eens met de digitale borstel door de startschermen van je toestellen. Als je het goed bijhoudt hoeft dat maar vijf minuutjes te duren.

De 10 geboden voor WhatsApp-groepsgesprekken

Famme

Reageer op artikel:
Digitaal opruimen op trage smartphones en overvolle bureaubladen
Sluiten