Jutta
Jutta Love & Life 19 feb 2018

Deze 5 dingen moet je toch eens vaker proper maken

Je doet elke dag netjes de afwas, legt regelmatig verse lakens op je bed en er gaat geen week voorbij zonder dat je de badkamer grondig proper maakt. Goed zo! Maar heb je wel eens aan de dingen gedacht waar je dagelijks aan zit, maar waar nog nooit een vod overheen is gehaald? Nee hè? Dan is dit artikel speciaal voor jou, vuilaard. Deze vijf dingen zou je wel eens wat vaker mogen poetsen.

1. The obvious: je telefoon

De kans is groot dat je dit al honderd keer hebt gehoord, maar je doet het nog steeds niet. Daarom vertellen wij het je nog een keer. Je telefoon is het ranzigste wat je vandaag hebt aangeraakt. Leuk dat je mama je heeft geleerd de wc-bril van een publiek toilet altijd goed schoon te maken, maar je telefoon is in feite viezer dan die wc-bril. En je telefoon houd je tegen je gezicht aan. Ga naar de Action en koop voor een paar cent van die speciale poetsdoekjes voor je telefoon en GEBRUIK ZE.

kuisen

2. Je toetsenbord

Als je veel achter je laptop zit, kijk dan eens even goed naar hoe je toetsenbord eruitziet. Kans is groot dat de knopjes glimmen, er van alles tussen ligt of de toetsen zelfs een beetje verkleurd zijn. Hoe dat komt? Omdat je een smeerlap bent. Om je toetsenbord goed proper te maken kun je hem het best even ondersteboven houden en een beetje heen en weer schudden. Zo krijg je de viezigheid van tussen de toetsen uit. Om het te desinfecteren kun je dezelfde soort poetsdoekjes gebruiken als die die je voor je telefoon gebruikt. Zorg in ieder geval dat je een product gebruikt dat geschikt is voor je toetsenbord, om te voorkomen dat je ineens een paar letters niet meer kunt gebruiken.

vaker proper maken

3. Deurklinken en trapleuningen

Oké, je maakt de wc-bril grondig schoon voordat je erop gaat zitten, maar pakt vervolgens wel zonder moeite de deurklink vast waar iedereen met z’n pisvingers aan heeft gezeten. Misschien is het een idee om dat niet meer te doen. Hetzelfde geldt voor trapleuningen. In cafés bijvoorbeeld nemen veel mensen het niet zo nauw met persoonlijke hygiëne. Diezelfde mensen raken dezelfde trapleuning aan, die jij aanraakt voordat je een chipje in je mond stopt. Just saying. Maar hetzelfde geldt voor thuis: poets je daar wel eens de deurklink of de trapleuning? Die zijn ongetwijfeld een stuk minder ranzig dan die op café, maar kuis ze toch maar.

vaker proper maken

4. Keukenlades, het messenblok en de kraan

De kans is groot dat je dit wel met enige regelmaat schoonmaakt. Of er in ieder geval een vodje overheen haalt. Maar hoe vaak heb je je messen al in dat messenblok gestoken? Is het niet eens tijd voor een nieuwe? En hoe zit het met de handvaten van je keukenkastjes? Ja, dat dachten we al.

5. Knuffels en dekentjes

Ben je zo iemand die al sinds haar geboorte met een knuffel in bed slaapt? Helemaal oké, maar misschien is het toch eens tijd om Teddy een retourtje wasmachine te geven. Hetzelfde geldt voor dat dekentje op de sofa. Want je ververst wel regelmatig je bed, maar zit ondertussen al jaren in hetzelfde dekentje te stinken voor de tv.

vaker proper maken
Reageer op artikel:
Deze 5 dingen moet je toch eens vaker proper maken
Sluiten