Alex
Alex Entertainment 20 mei 2019

De vreselijke anti-abortuswet in de Verenigde Staten: zo reageren celebs

Soms denk je: ‘Oké, we boeken vooruitgang’. Maar er zijn ook momenten waarop het lijkt of we rechtstreeks terug naar de middeleeuwen gekatapulteerd worden. Vorige week was er zo’n moment: toen werd een vreselijke wet doorgevoerd in de Amerikaanse staat Alabama. Vijfentwintig mannen besloten dat het vanaf nu illegaal is om abortus te plegen.

Nieuwe anti-abortuswet in de Verenigde Staten

De staat Alabama heeft gisteren officieel een anti-abortuswet doorgevoerd die het voor vrouwen onmogelijk maakt om abortus te plegen. Zelfs wanneer een vrouw verkracht is, er sprake is van incest of de foetus gehandicapt is, is het vanaf nu bij wet verboden om abortus te plegen.

Het enige moment waarop het wél is toegestaan, is wanneer de vrouw in levensgevaar is. Mocht een arts toch een abortus uitvoeren, kan de gevangenisstraf oplopen tot wel 99 jaar.

Ook de staten Ohio, Mississippi, Kentucky, Iowa, en North Dakota kennen strenge anti-abortuswetten. Zo heeft de gouverneur van Georgia afgelopen week de zogenoemde heartbeat bill getekend, die ervoor zorgt dat abortus zes weken na de bevruchting – wanneer er een hartslag detecteerbaar is – strafbaar is. Veel vrouwen weten dan nog niet eens dat ze zwanger zijn.

De mannen die voor de wet stemden

Wat het allemaal nog schrijnender maakt is het feit dat uitsluitend mannen vóór de nieuwe anti-abortuswet stemden. Dat bewijst maar weer eens hoe schadelijk het voor vrouwen is wanneer alleen mannen beslissen over cruciale wetten als deze.

In dit geval waren er slechts drie vrouwen die meestemden over de wet, die alledrie tegen stemden. Hieronder zie je welke 25 mannen voor de anti-abortuswet hebben gestemd.

De reacties van celebrity’s

Heel veel vrouwen reageerden verontwaardigd op het nieuws, en heel wat celebrity’s begonnen spontaan hun persoonlijke verhalen te delen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Welcome to the real life HANDMAIDS TALE!!!

Een bericht gedeeld door P!NK (@pink) op

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
De vreselijke anti-abortuswet in de Verenigde Staten: zo reageren celebs
Sluiten