Jutta
Jutta Entertainment 21 mei 2019

“Mijn eerste cd was er een van de Vengaboys.” – De playlist van Bas uit ‘De Mol’

Hoe snel wij onze foute playlist wegklikken als er een collega passeert? Het record staat hier op drie milliseconde. Maar goed, iedereen heeft wel een paar nummers die hij (niet zo) stiekem bangelijk goed vindt. Ook Bas (32), die deelnam aan ‘De Mol’. 

Bas uit 'De Mol' - muziekvragen

Vorige week was Bas te gast bij Kim en Michaël op radio NRJ, vandaag mogen wij zijn favoriete en minder favoriete muziek met jou delen. You’re welcome!

Welk nummer raakt je right in the feels?

“Op dit moment is dat ‘Medellín’ van Madonna. Dat begint zo zachtjes, met de heupen, en dan wordt dat steeds meer poppy – een goei plaatje.”

Op welk nummer danstje je je eerste slow?

“Als ik het me goed herinner was dat op op ‘Big Girl’ van Emilia – dat kleine meisje met haar lange haren en die muts op. Het was in een klein zaaltje.”

Je guilty pleasure op muzikaal vlak?

“Iets Nederlandstalig. ‘Ademloos door de nacht’ misschien. Da’s een vertaling, van oorsprong is het een Duits nummer van een of andere Marianne. Héérlijk om mee te brullen.”

Wat was de eerste plaat die je ooit kocht?

“Ik herinner me dat ik met mijn eerste spaargeld een CD van de Vengaboys gekocht heb, dat was toen helemaal hip. Ik weet zelfs nog dat het hoesje stuk ging en ik bijna in tranen was. Nu boeit dat niet meer, maar toen wilde je die eerste CD wel koesteren.”

Welk nummer krijgt je zo de dansvloer op?

“Als ik op een feestje ben en er wordt ook maar iets gedraaid uit het oeuvre van Claude François, dan hang ik de claudette uit. Je kunt toch niet blijven stilzitten?”

Welk album van je ouders kun je echt niet meer horen?

“Eros Ramazotti. Ik vind dat zaagmuziek, en het heeft te vaak opgestaan in de keuken.”

Welk nummer skip je meteen?

“Heel veel mensen gaan me nu haten, maar ‘Summer of ’69’ kan ik écht niet horen. Ik vind het overrated en een echte moodkiller op de dansvloer.”

Welke cover vind je beter dan het origineel?

“Ik denk dat het vooral iets is dat kinderen kennen, maar de productie #LikeMe steekt heel veel nummers in een nieuw jasje. ‘Het is over’ is bijvoorbeeld tof, da’s oorspronkelijk van Mama’s Jasje en lijkt hier wel gemixt met Major Lazer.”

Wie vind jij een van de meest ondergewaardeerde artiesten?

“Guido Belcanto. Veel mensen denken: da’s die mens met zijn zeemzoeterige nummerkes, maar als je daar goed naar luistert zit het zo sterk in elkaar. En ik vind het ook heel knap hoe hij een bepaalde bevolkingsgroep in beweging krijgt. Mannen van middelbare leeftijd die hun emoties laten zien tijdens zo’n concert, ge-wel-dig.”

Welke verrassende song kun jij van begin tot einde meezingen?

“Ik durf weleens lange autoritten doen met Dalida op repeat. Jonge mensen zouden die moeten kennen, da’s een icoon, een symbool van diversiteit.”

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
“Mijn eerste cd was er een van de Vengaboys.” – De playlist van Bas uit ‘De Mol’
Sluiten