Food 24 nov 2018 Paulien Hermans

De 7 beste remedies tegen een kater from hell

Deze donderdag weer te diep in het glas gekeken op de Oude Markt en moet je vanavond al terug paraat staan op het volgende feestje? Dan moet je dus zo snel mogelijk van die kater af. Wij geven je zeven dingen die je KUNT eten om zo snel mogelijk van die droge mond, knallende hoofdpijn en misselijkheid af te raken. You’re welcome.

1. Asperges

Bepaalde stoffen in asperges (en dan vooral de kiemen) zorgen ervoor dat alcohol in je lichaam wordt afgebroken waardoor de effecten van een kater veel minder worden. Ga op zoek naar extract van asperges want je hebt een aardige hoeveelheid van het groene of witte goud nodig om het te laten werken.

remedies tegen een kater

2. Cafeïne

Na meerdere tests kwamen onderzoekers erachter dat die vreselijke hoofdpijn wordt veroorzaakt door een stofje genaamd adenosine. Laat cafeïne nou de beste anti-stof zijn. Zet een extra grote kop koffie en je bent al goed vertrokken voor een katervrije dag.

remedies tegen een kater

3. Cactus

Extract van de cactusvijg voorkomt misselijkheid en een droge mond, alleen KUN je het wel het beste INnemen voordat je gaat drinken. Laat die cactusjenever maar komen! 

remedies tegen een kater

4. Bacon

Bacon is goed voor ons. Wanneer we een kater hebben dan toch. Het zorgt ervoor dat je hersenen herstellen van overmatig drinkgedrag. Wat dacht je van een BLT frittata, parelcouscous met bacon en kruiden of gebakken rijst met spek en ei? Hoe vettiger, hoe prettiger.

remedies tegen een kater

5. Fruitsap

Vitamine C is een bekende vijand van de eeuwige kater, drink dus voor je gaat slapen een flink glas fruitsap, of als je net wakker bent. Als je dat binnenkrijgt tenminste. #SjlegGaan

remedies tegen een kater

6. Eieren

Een van de stoffen die ontstaat wanneer je teveel drinkt, aldehyde, wordt afgebroken door cysteine, een stof in eieren. Gelukkig is een eitje een ideaal ontbijt, ook als je pas om twee uur in de namiddag uit je bed rolt.

remedies tegen een kater

7. Hummus

Vitamine B6 vermindert de kans op een kater, en als er één bom van B6 is, zijn het kikkererwten. Dip er dus maar op los met dit hipster-eten. Misschien moet je het zekere voor het onzekere nemen en gewoon elke dag wat hummus eten. Kwestie van voorbereid zijn op het onverwachte.

remedies tegen een kater

Daarom heb je ergere katers naarmate je ouder wordt

Reageer op artikel:
De 7 beste remedies tegen een kater from hell
Sluiten