Jutta
Jutta Liefde & Seks 23 mei 2018

Deze datingapp matcht jullie op basis van gemeenschappelijk dislikes

Er is niks mis met keuvelen over dingen die jij en je date allebei leuk vinden, maar let’s be honest: weinig dingen breken het ijs zo als een goede rant over dingen die jullie echt niet kunnen verdragen. En dat heeft de nieuwe datingapp Hater helemaal begrepen. 

Haters gonna hate

In tegenstelling tot de Tinders en Happn’s van deze wereld, matcht deze datingapp jullie op basis van de dingen die jullie allebei haten. Haters gonna hate, zong Taylor Swift terecht, en hoewel wij geen negatieve opmerkingen willen aanmoedigen vinden we dit toch echt een geniaal idee. Het brein achter Hater is Brendan Alper, een bankier die zijn job opgaf om comedyschrijver te worden. Zijn app is eigenlijk een uit de hand gelopen grapje.

Hater datingapp

Zo gebruik je Hater

Qua gebruik verschilt Hater niet zoveel van andere datingapps: je swipet potentiële kandidaten naar links of naar rechts en je kunt een gesprek met hen aanknopen in de chat. Daarnaast heb je een Facebookprofiel nodig om je aan te melden en eens je bent ingelogd kun je je profiel customizen. 

Wat is er dan wél vernieuwend aan Hater? Na het aanmelden krijg je een resem topics voorgeschoteld, waarbij je kunt aangeven wat je daarvan vindt. De opties zijn: like, dislike, love en hate. Denk aan reisbestemmingen, gerechten, kledingstukken of trends. Er zijn zo’n drieduizend topics waar je je mening over mag geven, dus de kans is groot dat jouw grootste afknapper er ook tussen zit!

Hater

Leuke extra: als je langer op een topic drukt, krijg je te zien hoeveel procent van de mensen er een hekel aan hebben. Needless to say dat beroepshater Donald Trump daar erg hoog scoort.

Meningen, overal meningen

Alle topics worden gekozen door het Hater-team en dus niet door de gebruikers, waardoor discriminerende of beledigende onderwerpen geen kans maken. Da’s maar goed ook, alleen zijn er dan waarschijnlijk nog wel wat onderwerpen waar je geen mening over hebt, of waarover je geen mening wilt geven. Die kun je gewoon skippen in Hater. 

Hater

Je kunt trouwens ook instellen welke hates je niet op je profiel wil zien verschijnen, want dat je een hekel hebt aan asperges is misschien niet zo relevant voor je potentiële hubby. Nee, die jongen moet in de eerste plaats je top vijf pet peeves kennen, en die zet jij gewoon handig in een lijstje.

Een match made in heaven?

Eens je dat allemaal hebt gedaan, zoekt Hater naar geschikte matches op basis van je hates. Je krijgt de leeftijd van je droomprins te zien, zijn foto’s en ook hoe ver hij van je vandaan zit. Een klik onderaan het scherm en je ziet ook al jullie gemeenschappelijke ergernissen.

Hater

Het mag allemaal een beetje negatief lijken, maar eigenlijk heeft de datingapp wel een punt. Want: als je het over een paar fundamentele dingen niet eens bent, kan dat een grote dealbreaker zijn voor je relatie. Dankzij Hater kom je niet voor onprettige verrassingen te staan nadat jullie al een paar keer hebben afgesproken.

Business Insider

Reageer op artikel:
Deze datingapp matcht jullie op basis van gemeenschappelijk dislikes
Sluiten