Jutta
Jutta Liefde & Seks 12 jul 2019

Binnenkort een date? Zo blijf je je zenuwen de baas

Als je verliefd bent krijg je vlinders in je buik, maar bij de stap daarvoor – die eerste date – voelt het eerder alsof daar een troepje hysterische kangoeroes zit. Het liefst van al zou je gewoon die hele date afzeggen, maar omdat je niet per se een crazy cat lady wilt worden ga je toch. Geen paniek: dankzij deze tips blijf je je zenuwen de baas.

1. Realiseer je dat je date ook zenuwachtig is

Jij bent misschien op van de zenuwen, maar hij is dat ook – al zul je dat misschien minder merken. Jullie stellen je beiden kwetsbaar op door elkaar beter te leren kennen en het is fijn als je dat in je achterhoofd houdt.

2. Doe eens iets anders dan op café gaan

Een koffietje gaan drinken, ‘s avonds op café of (horror) op restaurant: alle opties waarbij je tegenover elkaar komt te zitten zijn extra ongemakkelijk. Skip dus die traditionele date en doe iets actiefs, een van deze alternatieve dates bijvoorbeeld. Je voelt je sowieso meer ontspannen als je los van praten nog iets anders kunt doen.

3. Hoe nerveus je ook bent: drink niet te veel alcohol

De drang is groot om een drankje te nemen vooraf, om je zenuwen tot bedaren te brengen. Dat snappen we heel goed, maar helaas blijft dat meestal niet bij één drankje. Vermijd alcohol vooraf voordat je je straks niks meer van de date kunt herinneren.

4. Treat yo self

Je doet sowieso moeite om er op je best uit te zien tijdens een date, maar hoe fijn is het om jezelf even van top tot teen te verzorgen? Neem een warm bad, steek wat kaarsjes aan of lees een leuk boek. Zo vermijd je de zenuwen en word je een stuk relaxter.

5. Kies een bekende plek

Je staat sowieso al 1-0 voor wanneer je je date ontmoet op een bekende plek. Je kent de sfeer, de mensen die er komen en voelt je daardoor een stuk prettiger.

6. En het allerbeste trucje tegen de zenuwen …

Veel mensen vinden het lastig om na een hele dag werken ineens op te switchen naar de sociale modus die nodig is op een date. Bel vooraf met je beste vriendin en deel je zorgen met haar. Je kunt er gegarandeerd met haar om lachen en dat helpt ook weer tegen de zenuwen. Win-win.

Ook leuk: Deze 8 mannen onthullen hun grootste dealbreakers tijdens het daten

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Binnenkort een date? Zo blijf je je zenuwen de baas
Sluiten