Karlijn
Karlijn Love & Life 11 jun 2019

Geen fan van de fitness? Danswork-outs zijn net zo effectief – en véél leuker

De meningen over fitness zijn nogal verdeeld. De één gaat met veel plezier sporten, terwijl de ander er zichzelf echt heen moet slepen. Ben jij er zo eentje? Dan is het misschien weleens tijd om een andere manier van sporten te vinden. Onze aanrader? Danswork-outs! Ze zijn niet alleen leuk, ze zorgen er ook voor dat je in geen tijd in topconditie bent. 

De meesten onder ons kunnen met gemak uitgaan tot in de vroege uurtjes, maar even twintig minuutjes gaan joggen? Hell no. Combineer daarom the best of both worlds – zoals Hannah Montana zou zeggen – en doe dagelijks een leuke danswork-out. We hebben de tofste work-outs even voor je opgelijst.

Welke soorten zijn er?

Er bestaan veel verschillende soorten danswork-outs. Zumba en salsa ken je vast al, maar wat ook steeds populairder wordt, is de barre work-out. Deze training is gebaseerd op ballet- en yogabewegingen.

Tijdens een barre work-out maak je heel vloeiende bewegingen en moet je je lichaam vaak stilhouden, wat een goede krachttraining is. Danswork-outs zijn wel veel beter vol te houden dan gewone fitness omdat het bij dansen vooral gaat om plezier hebben.

Niet zo’n fan van ballet of zumba? Er is nog meer dan keuze genoeg: er bestaan ook work-outs die geïnspireerd zijn op dansstijlen. Zo is er hiphop-cardio en op seventies geïnspireerde aerobics.

Is het even effectief als fitness?

Wanneer mensen fitnessen focussen ze zich op drie dingen: het hart en de longen, kracht en lenigheid. Tijdens een danswork-out pak je deze drie punten tegelijk aan. Je hartslag verhoogt, het maakt je sterker, leniger en het verbetert je coördinatie.

Waar je bij fitness meestal maar één spiergroep tegelijk traint, train je ze tijdens het dansen allemaal. Zowel de buik-, rug-, been- en bilspieren spannen zich aan tijdens een dansoefening. Na een half uurtje dansen heb je ongeveer evenveel calorieën verbrand als na een half uurtje joggen.

Verschillende danswork-outs om zelf thuis te doen

Sport jij liever thuis? Ook dat kan perfect dankzij YouTube. Het barst er van de energieke en effectieve danswork-outs. Begin maar alvast op te warmen want wij zochten de leukste voor je uit.

 

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Geen fan van de fitness? Danswork-outs zijn net zo effectief – en véél leuker
Sluiten