Felix
Felix Beauty 4 jul 2019

Dankzij deze 4 tips overleeft je make-up zelfs de heetste zomerdagen

Veel bezig met crèmes, poeders, lakjes, olies en the lot? Wij ook. Maar omdat we geregeld niezen wanneer we mascara aanbrengen en in de war raken door alle zevenendertig tinten rode lippenstift kunnen we wel wat hulp gebruiken. NSMBL’s Beauty Brigade to the rescueDeze week geeft Felix je vier tips waarmee jouw make-up zelfs de heetste zomer overleeft. Enne … hij veranderde zichzelf spontaan in een paar gifkes. #loveit

We houden allemaal van dit zomerse weertje en de bijhorende tuinfeestjes. Jammer genoeg gaan hitte en make-up niet zo goed samen. Wat doe je dan? Geen make-up dragen? Not today, Satan.

make-up zomerdagen

1. Gebruik concealer in plaats van foundation

Less is more en zeker met dit zomerweer. Gebruik een high coverage concealer in plaats van foundation en bedek enkel de gebieden waar het écht nodig is (onder de ogen, op puistjes, rosacea, …). Concealers zijn vaak meer geconcentreerd dan foundations waardoor je met weinig product al een heel eind komt.

make-up zomerdagen

2. Waterproof = summerproof

Deze lijkt evident, maar toch houdt niet iedereen er rekening mee. Van de hitte ga je zweten en zweet doet je make-up uitlopen. Gebruik daarom altijd waterproof mascara en eyeliner, ook als je vandaag niet langs het zwembad passeert.

Andere producten – zoals concealer en lippenstift – verliezen dan weer vaak kwaliteit als je gaat voor waterproof varianten. Je kunt in de plaats van eyeliner ook een lijntje met oogschaduw trekken. Het is iets moeilijker, maar dit zal wel veel minder snel uitlopen. Bovendien ziet het er natuurlijker uit.

3. Make it matte

Door zweet en oliën zal je huid tijdens de zomer van nature meer blinken, zelfs als je een droge huid hebt. Probeer dit te compenseren door te werken met poeders en drogere producten. Vergeet echter niet om dagcrème (met eventueel SPF) en zonnecrème te dragen om je te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en om ervoor te zorgen dat je huid niet uitdroogt.

4. Set it and forget it

Een goede setting powder en setting spray zijn essentieel om je make-up ook op hete zomerdagen op z’n plek te houden. Ga op het flesje op zoek naar ingrediënten als polyvinylpyrrolidone (ja hallo!) en AMP-acrylates. Die zorgen voor een langdurig effect. 

Glycerol zit in de meeste setting sprays verwerkt en neemt in combinatie met water en/of alcohol de poederige uitstraling weg. 

Test deze tricks eens uit en ondervind zelf welke voor jou werken. En dan nu … genieten van de zomerzon zonder zorgen (aka rosé slurpen op een terras). 

Meer zien van Felix? Op Instagram bewijst ‘ie dat hij beter kan make-uppen dan wij.

View this post on Instagram

Go wherever the light shines the brightest, therefor i took this pic in the kitchen • Lips: @nyxcosmetics lip palette in “the browns” Liner: @nyxcosmetics eye pencil in “black” Brows: @nyxcosmetics tame and frame in “brunette” Shadows: @morphebrushes 35OM palette Highlight: @sephora strobing palette • #fall #makeup #morphebabe #nyxcosmetics #sephora #mubyf

A post shared by Makeup By F (@mubyf) on

Meer lezen van Felix?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Dankzij deze 4 tips overleeft je make-up zelfs de heetste zomerdagen
Sluiten