Jutta
Jutta Love & Life 2 jul 2018

Haal je hoofd uit te wolken en lees dit even, dagdromer

Vertellen mensen vaak dat je er niet helemaal bij bent en zit je altijd met je hoofd in de wolken? Dag dagdromer, nice to meet you. Je hebt misschien wat vaker moeite om je te concentreren, maar het ís natuurlijk ook veel leuker om na te denken over die wereldreis dan over de vergadering waar je in zit. En zo zijn er nog wel wat voordelen. 

1. Je wordt ontzettend snel verliefd

Een dagdromer wordt halsoverkop verliefd. Niet alleen op mensen, maar ook op plekken en kleine dingetjes, zoals de geur in je huis wanneer je net een grote bos bloemen hebt gekocht. Je gevoelens zijn niet te stoppen, en waarom zou je dat überhaupt proberen? Het leven is veel fijner wanneer je het bekijkt door een roze bril.

dagdromer

2. Je bent erg visueel ingesteld

Als je aan iets denkt, zie je het altijd voor je in beeld. Of je jezelf nu voorstelt op een tropisch strand of denkt aan een date met je crush, je ziet het in detail helemaal voor je. En da’s toch geweldig, want zo kun je gewoon op reis en op date gaan in je gedachten.

3. Gesprekken voer je altijd een paar keer in je hoofd, voor je ze daadwerkelijk hebt

Heb je een lastig of belangrijk gesprek in het vooruitzicht? Jij hoeft niet te stressen, omdat je alles allang hebt bedacht. Dit is dan ook een echte super power want de kans is klein dat je met je mond vol tanden staat wanneer iemand een onverwachte opmerking maakt.4. Je bent altijd een klein beetje teleurgesteld, maar gaat wel je dromen achterna

Helaas: de realiteit is zelden zo mooi als je dromen. Droomde je van een leven als schilderes in Parijs, zit je daar in een achterbuurt zonder stromend water, om maar iets te noemen. Maar hoewel het misschien niet zo rooskleurig is als je dacht, doe jij het toch maar. Als je wat minder dromerig was geweest, zou je niet eens op het vliegtuig zijn gestapt en was je een ervaring armer.

5. Een dagdromer kan onvoorspelbaar zijn

Bij een dagdromer komen ideeën soms heel plotseling en dan heb je het gevoel dat je die kans meteen moet grijpen. Heb je wel eens ineens een ticket naar New York geboekt? Of had je van de ene dag op de andere plots een hamster? Nu weet je waarom.

6. Je hebt genoeg aan de plaatjes in je hoofd

Als dagdromer heb je er weinig moeite mee om even offline te gaan. Je hebt al die mooie Instagram-plaatjes niet nodig, in je hoofd is het allemaal nog mooier. Wanneer je in de trein zit, is de kans dus groot dat jij het merendeel van de reis besteedt aan uit het raam staren.

7. Je bent geen meeloper

Als dagdromer ben je niet erg vatbaar voor andermans mening. Je doet lekker je eigen ding, want dat voelt het beste. De doelen die je voor ogen hebt kun je namelijk prima zelf visualiseren.

Wij hebben een boodschap voor elke dagdromer (en voor alle anderen): dream big!

Aha: dit betekenen je (absurde) seksdromen dus

beautify

Reageer op artikel:
Haal je hoofd uit te wolken en lees dit even, dagdromer
Sluiten