Love & Life 13 nov 2018 Julie

Dagboek van een introverte dater #9: De collega’s zijn fan van Mr. Red

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee. 

“Goeiemorgen. En hoe is het, Julie?” De collega die ik om raad heb gevraagd komt na mij als eerste op kantoor aan. Aan haar toon weet ik dat ze aan het vissen is naar Mr. Red, maar ik hap niet toe. Ik wil dolgraag over hem praten, maar ik ben een open boek en wil niet verklappen hoe leuk ik het op dit moment met hem heb. Ik weet dat ik dat zal doen als ik over hem begin te praten. Het is niet normaal dat je na enkele dagen al zoveel met iemand praat, toch?

introverte dater

Ze houdt het een minuut vol voor ze me er rechtstreeks over aanspreekt. Nu is ontsnappen niet meer mogelijk. Ik begin wat aarzelend, maar hoe meer ik vertel over de dingen die ik met hem gemeen heb, hoe meer ze ziet waarom ik hem zo leuk vind. Hij is ook geen feestbeest. Hij is ook niet op zoek naar iets casual.

Hij houdt van wandelen en verkiest het bos boven een zonneklopvakantie. Hij vindt huren net als ik geldverspilling en wil liever sparen om meteen iets te kopen. Ondertussen is een tweede en derde collega aangekomen en mocht (lees: moest) ik mijn verhaal nog eens opnieuw doen.

introverte dater

“Toon zijn Tinder-profiel eens”, vraagt een collega. Gedwee luister ik. Goedkeurend geknik. Plots zijn ze er met mijn smartphone vandoor en scrollen ze door ons gesprek. Niet om alles te lezen, dat zou ik nooit toelaten. Wel om de openingszin te zien – die is bij deze goedgekeurd.

Mijn collega valt achterover van hoe lang ons gesprek al is na enkele dagen. Dat is waar zij vaak over struikelt bij gesprekken op datingapps. En ik geef toe: ik heb de tekenlimiet van een bericht via de Tinderchat ontdekt. Die bestaat wel degelijk.

De conclusie van mijn collega’s: “Wij zijn fan.” Ik ook, maar ik heb het gevoel dat er een bubbel doorprikt is en ik weet niet goed of ik dat wel fijn vind. In mijn ogen heb ik verwachtingen geschept die alleen maar in teleurstelling kunnen eindigen, omdat ik zelf nog niet weet waar ik wil dat het naartoe gaat met Mr. Red, terwijl mijn collega’s al doen alsof ik morgen ga trouwen.

introverte dater

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #8: Gouden tips voor eerste dates

Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #9: De collega’s zijn fan van Mr. Red
Sluiten