Dagboek van een introverte dater #8: Gouden tips voor eerste dates

Love & Life

Dagboek van een introverte dater #8: Gouden tips voor eerste dates

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee. 

Na vijf dagen komen Mr. Red en ik tot dezelfde conclusie: het is hoog tijd dat we effectief op date gaan om te zien of we het echt zo goed met elkaar kunnen vinden. De vraag is alleen: wat gaan we doen? Zoals ik al zei praten we ’s middags op het werk vaak over daten. Dit heb ik al geleerd over de setting van eerste dates:

  • Kies een plek die openbaar is en waar er een natuurlijk scheidingspunt is (denk aan een tof museum, een uitgestippelde wandeling, …) zodat je van je date kunt afraken als hij toch zou tegenslaan. Valt het toch mee? Dan kun je na dat natuurlijke scheidingspunt samen nog iets gaan drinken om de date nog wat te rekken.
introverte dater
  • Verzin vooraf al een excuus om er tussenuit te knijpen, mocht het tegenvallen. Als jullie afspreken om 16u om iets te drinken, zeg dan dat je om 18u30 hebt afgesproken met een vriendin.
  • Nooit. Iets. Eten. Op. Een. Eerste. Date. Je zit dan veel te lang en veel te geforceerd bij elkaar zonder dat je een ontsnappingsroute hebt. Bovendien moet je alle gespreksstof zelf uit je mouw schudden in zo’n situatie.

Voor mij persoonlijk valt ‘iets gaan drinken’ ook onder categorie 3, dus dat valt ook al af. Ik zou graag iemand om raad vragen, maar weet niet goed wie. Mijn vriendinnen hebben zelf ook niet veel (of geen) ervaring op het gebied van daten of zijn niet zo close dat ik met hen over zoiets praat (soms hebben mijn vriendinnen en ik een iets te stijve Engelse bovenlip – bonuspunten voor de lezer die bij deze uitdrukking aan John Agard denkt).

introverte dater

Dus wend ik me tot een van mijn collega’s. Daar gaat mijn poging om onopvallend de datingscene te leren kennen, want nu weten mijn collega’s dat ik de stap naar Tinder heb gewaagd. Sterker nog: ze weten inmiddels dat ik op een trein zit, voorlopig in eerste klasse.

Die collega reageert enthousiast, maar ook veel serieuzer dan ik had gedacht. Daar ben ik haar dankbaar voor, want al dat schertsend geplaag waarvoor ik gevreesd had kan ik nu missen als kiespijn. “Doe iets wat jullie allebei leuk vinden”, is haar raad.

Dan is de knoop snel doorgehakt: een wandeling maken. Ik ken de perfecte plek: een bos met een kinderboerderijtje waar je iets kunt drinken en eventueel eten. Nee, ik ben geen feestbeest. Nee, ik ga niet graag uit eten. Ja, ik hou van een casual bezoekje aan een kinderboerderij. Mr. Red vindt het niet al te lame en dus: it’s a date. Nu nog voorbereiden op het spervuur aan vragen dat me morgen op kantoor te wachten staat.

introverte dater

Meer van Julie lezen?

Dagboek van een introverte dater #7: Mijn eerste Tinderdate