Julie
Julie Love & Life 23 okt 2018

Dagboek van een introverte dater #6: Mijn eerste superlike

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee. 

Het begon met een superlike. Ik heb er al enkele gekregen (jawel, dames en heren!), maar de mannen waren nooit echt mijn type. Toegegeven: deze keer was hij ook niet honderd procent mijn dada, maar hij ziet er verzorgd uit en neemt zich duidelijk niet al te serieus. Dus swipete ik naar rechts.

“Is het ‘de’ of ‘het’ magazijn?”

Voor jou is het misschien een simpele openingszin, ik kreeg er stress van want als redacteur moet ik zo’n dingen weten. Ik heb het zelfs gegoogeld om zeker te weten dat ‘de’ echt geen optie is.

introverte dater

“*googelt of er twee opties zijn* Hi, het is ‘het’ magazijn. Maar nu ben ik wel benieuwd waarom je dat wilt weten?”

“Omdat jij er ook wel magazijn.”

Badum tssss. Meteen volgen excuses dat het een dom mopje is, maar dat het wel meteen een band schept. En dat hij mijn Google-inspanningen apprecieert. Laat mij nu net een sucker voor flauwe woordmopjes zijn. En een beroepsmisvorming hebben waardoor ik alles op het gebied van taal tien keer moet opzoeken voordat ik een sluitend antwoord geef.

introverte dater

“Oh ja, welke job doe je dan?”

“Ik ben redacteur.”

En zo is de trein vertrokken. Vijf dagen later is die trein nog niet gestopt. Ik heb wallen onder mijn ogen van te veel late evening talks. We hebben al vijf avonden na elkaar ‘slaapwel’ tegen elkaar gezegd. ’s Ochtends check ik meteen of hij al een bericht heeft gestuurd.

Mijn productiviteit op het werk gaat er niet op vooruit (sorry Baas). Help, dit wordt wel heel klef voor buitenstaanders. Het gaat allemaal nogal snel, want ik ging ervan uit dat ik sowieso een paar maanden op mijn gemak Tinder kon afschuimen. Maar toen vertrok de trein op dag vijf van mijn Tinderavontuur.

introverte dater

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #5: Openingszinnen

Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #6: Mijn eerste superlike
Sluiten