Julie
Julie Love & Life 30 apr 2019

Dagboek van een introverte dater #34: Julie out. #doei

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Ik zei vroeger altijd dat Valentijn commerciële zwets is, dat ik er nooit aan zou meedoen. Tot ik een lief had. Ja, beste lezer, Jerry en ik zijn – zoals de jeugd dat zegt – officieel a thing. En Jerry wil me verrassen op Valentijn.

Ik word in het Centraal Station in Antwerpen verwacht, in een casual-chique outfit. Gelukkig zijn de eerste lentedagen er waardoor ik een jurkje kan aantrekken. Ik kom bovenaan de ellenlange roltrap en wie staat daar? Jerry. In een wit hemd. Zo een waar ik in mijn columns van gedroomd had. Met blazer en fancy schoenen. En hij heeft een grote rode roos voor me bij.

Zijn opzet voor deze dag wordt me al snel duidelijk: we doen onze eerste date in het gezelschapsspelletjescafé nog eens over, maar deze keer wil hij de perfecte date zijn. ‘Perfect’ zoals ik in mijn columns heb beschreven. Hij heeft niet alleen een wit hemd aan, maar schuift ook een stoel voor me naar achteren zoals Mr. Fiesta ooit had gedaan.

Wat Jerry niet lijkt door te hebben is dat ik vooral een gentleman erg apprecieer. Concreet uit zich dat in dingen als een ‘wit hemd’ en ‘een stoel naar achteren schuiven’, maar een wit hemd dragen of de deur voor iemand openhouden zijn geen garantie dat iemand een gentleman is. Anderzijds betekent het ook niet dat je geen gentleman bent als je die dingen niet standaard doet.

Jerry behoort tot die laatste categorie. Hij draagt dan misschien niet dagelijks een wit hemd, hij brengt me wel thuis wanneer ik de laatste trein heb gemist (tot vier keer toe in twee weken tijd), hij luistert naar mijn totaal onterecht paniekerige relaas wanneer ik net het engste van de wereld heb gedaan (telefoneren), hij probeert zich in te leven in mijn gekke introverte gedachten zodat ik geen dingen moet doen waar ik op dat moment niet klaar voor ben, …

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NSMBL.be (@nsmblbe) op


Mijn naam is Julie. Ik ben 23 jaar en ik heb een lief. Voorlopig klinkt het als een sprookje en ik hoop dat dat zo blijft. Maar ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat dat niet altijd zo zal zijn. Hoewel ik ook dan weet dat Jerry net als ik er alles aan zal doen om er toch samen voor te blijven gaan, want ja lieve lezer, liefde is een werkwoord. #geenzwans #zelfstandignaamwoord #JulieOut

De rest van Julies columns (nog eens) lezen?

Dagboek van een introverte dater #33: Girl on a mission

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #34: Julie out. #doei
Sluiten