Julie
Julie Love & Life 23 apr 2019

Dagboek van een introverte dater #33: Girl on a mission

Julie is 23, single én zou nooit online een lief zoeken. Tot ze Tinder installeerde. Met een voorliefde voor mannen in een mooi wit hemd en flauwe woordspelingen baant ze zich een weg door de dating-jungle én ze neemt jou mee.

Een van de nadelen van elkaar online ontmoeten en elkaar verder online leren kennen voor een introvert is dat het gemakkelijker praten is tegen een schermpje dan tegen een persoon. Precies om die reden heb ik het gevoel dat ik door mijn dagelijkse berichten naar Jerry digitaal al verder sta dan in real life.

Ik heb uiteindelijk zelfs toegestemd om Jerry een column te laten lezen over hem. Die over de eerste date. Maar ik durfde uiteraard niet te zéggen wat ik daarbij voelde, het was gemakkelijker voor mij om het hem te laten lézen.­ #growsomeballs

introverte dater

Ergens was dat een opluchting, want ik wil dat hij weet hoe enthousiast ik ben over hem. Dat tonen is veel moeilijker omdat ik geen idee heb hoe hij over mij denkt. Dat is eng. In ruil voor mijn versie van die eerste ontmoeting krijg ik de zijne. #loveletters

Na veel onderhandelen zijn de geschreven stukjes die we uitwisselen alsmaar recenter. Dat maakt het ook lastiger voor mij, want dan komen we bij het punt waarbij hij een kijkje krijgt in mijn huidige kaarten. Ik weet dat hij voelt dat ik me daar ongemakkelijk bij voel. Jerry heeft die dingen door.

Daarom stelt hij voor dat hij eerst zijn versie van onze meest recente date, de vijfde, vertelt. Hij plaagt me nog door te vragen of ik er wel klaar voor ben. Dat klinkt eng. Uiteindelijk krijg ik ‘m te lezen en Jerry is net zo into wat er dan ook tussen ons is als ik. En die woorden lees ik van een schermpje, terwijl ik thuis – alleen – in bed lig. Ik heb nooit zo hard gewenst dat ik ergens anders was dan op dit moment.

introverte dater

Idioot als ik ben reageer ik niet echt op zijn enthousiaste relaas. In de plaats stuur ik mijn versie van die avond terug. Op zich is die wel enthousiast, maar ik sluit af met het feit dat ik vooral in de war ben. Omdat ik wel wil, maar niet durf. Omdat alles eng is. Jerry stelt me gerust: we hebben tijd. Hoe dan ook lijkt er een domper op onze bekentenissen, althans voor mij.

Die avond, die woorden, die geruststelling heeft wel een knop bij me omgedraaid. Ik ben graag bij Jerry, Jerry is graag bij mij. Het wordt tijd dat er wat meer gebeurd. Daarom ga ik heel impulsief na mijn werk naar hem toe. Ik weet nog niet wat mijn plan van aanpak is, maar ik ga ervoor. Nu dus. Wish me luck. #girlonamission

introverte dater

Meer lezen van Julie?

Dagboek van een introverte dater #31: Wat als … je date ontdekt dat je blogt over jullie dates?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dagboek van een introverte dater #33: Girl on a mission
Sluiten